otohaber_logo
Haberler
Yeni Amerikan Accord'u
Honda’nın farklı pazarlarda değişik versiyonlarla üretip sattığı orta sınıf temsilcisi Accord’un, Amerika pazarına yönelik versiyonu yeni nesliyle tanıtılırken, araç tam anlamıyla hedef alınan pazarın beklentilerine göre şekillenmiş.
Yeni Amerikan Accord'u
Orta sınıfın en köklü modelleri arasında yer alan Honda Accord'un dokuzuncu nesli yüzünü ilk olarak Amerikan versiyonuyla gösterdi. 1976'da yollara çıkan Accord, beşinci nesline kadar küçük detay farkları dışında küresel bir model olarak üretilirken, 1992 yılından itibaren Avrupa ve Amerika pazarlarına yönelik iki farklı versiyonu barındıran bir model haline gelmişti. Japonlar bu "pazara özel" yapılarını dokuzuncu nesilde de sürdürürken, karşımızda duran yeni Accord, Amerikalılara özel. İlk detayları 2012 Detroit Otomobil Fuarı'nda sergilenen Coupe konseptiyle verilen yeni Accord'ta ilk dikkati çeken, yerini aldığı
nesille neredeyse aynı olan tavan yapısı olurken, yeni ön tasarımda daha dinamik farlar ve kaslı motor kaputuyla daha güçlü bir yüz ifadesi elde edilmiş. Aracın profilinde ön çamurluktan stoplara uzanan kat izi belirginleşirken, iki parçalı yeni stoplar ve yükselen bagaj kapağıyla arka tasarım daha heybetli olmuş. Avrupa pazarında kendine yer bulamayan Accord Coupe'nin yeni neslinde, ana hatların selef modele çok yakın tutulduğu görülürken, en büyük değişim far ve stoplarda yapılmış. Sonbaharda Amerika pazarında satışa sunulacak olan Honda'nın yeni orta sınıf ikilisinde 2.4 lt ve 3.5 lt'lik benzinli motor seçeneklerinin
yanında, sedan versiyonda bir de şarj edilebilir hibrid versiyon olacak. Yeni Honda Accord Plug-In Hybrid, 16 ile 24 km arasında değişen bir elektrik menzili ve elektrikli olarak 100 km/s'lik maksimum hıza sahipken, bataryaların şarj süresi 120 Voltluk akımda 4, 240 Voltluk akımda ise 1.5 saatten daha az.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.