otohaber_logo
Haberler
Yeni Büyük Picasso
Kompakt MPV sınıfında iki farklı karoser seçeneği sunan Citroen, ikinci nesil C4 Picasso’da 5 kişilikten sonra sırayı 7 kişilik Grand versiyonunu da tanıtırken, aynı uzunlukta daha geniş bir kabin aracın en önemli iddiaları arasında.
Yeni Büyük Picasso

Aile otomobilleri arasında tasarımı ve tarzıyla en özgün örneklerden biri olan Citroen'in Picasso ailesi yeni nesliyle tanıtıldığında önceliği 5 kişilik normal versiyon almıştı. İnsanların yavaş yavaş uzun tatil yolculuklarına başladığı şu günlerdeyse yeni C4 Picasso'nun 7 kişilik Grand versiyonu kompakt MPV'lerin en yenisi olarak tanıtıldı. Grand C4 Picasso'da ön ızgaranın altındaki krom şerit 5 kişilik versiyondan farklı olarak tamponla çamurluğun birleştiği noktaya kadar uzanıyor. Selefinde olduğu gibi çok geniş tutulan cam yüzeyleriyle dikkat çeken yeni Grand C4 Picasso'nun 4.59 metrelik uzunluğu yerini aldığı modelle aynıyken bu değer 5 kişilik versiyondan 16 cm fazla. Otomobilin A sütunundan başlayıp tavanı boyunca devam edip D sütununda son bulan kuşak ilginç bir tasarım detayı olarak dikkat çekerken, yeni stop tasarımı da çok özgün. PSA Grubu'nun EMP2 adını verdiği yeni kompakt platformunda üretilen yeni MPV'nin 2.84 metrelik dingil mesafesi bir önceki nesle göre 11 cm artmış. 5 kişilik kullanımda 645 litrelik bir bagaj hacmi sunan yeni Grand C4 Picasso'da ikinci koltuk sırası da katlandığında 2.75 metrelik bir yükleme uzunluğu elde ediliyor. 1.6 lt 92 HP, 115 HP ve 2.0 lt 150 dizel ile 1.6 lt 120 HP ve 156 HP benzinli motorlarla yollara çıkacak olan yeni Grand C4 Picasso'nun tüm versiyonlarında Start-Stop Sistemi standart olarak sunulurken, en cimri dizelde tüketim 3.8 lt/100 km.


Önü,arkası,sağı,solu... Yeni Grand C4 Picasso neresinden bakarsanız bakın kendine has bir görünüm sunuyor.


Kokpit 5 kişilik küçük kardeşle aynı yapıya sunuyor.Dokunmatik kumanda elemanları dikkat çekerken, direksiyonun üzerinde bir Citroen geleneği olarak çok sayıda düğme var.


12 inçlik merkezi gösterge tablosu farklı tarzlara sokulabiliyor. 7 kişilik yaşam alanı sunan MPV'de üçüncü koltuk sırası için de havalandırma kanalları sunuluyor.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.