otohaber_logo
Haberler
Yeni Honda Accord tanıtıldı
Honda’nın büyük sedanı Accord, yenilenerek daha dinamik bir görünüme ve yeni teknolojilere sahip oldu ama boyutlarında önemli bir değişim yapılmadı.
YENİ HONDA ACCORD TANITILDI



Yenilenen Honda Accord 11'inci nesliyle tanıtıldı. Yeni Accord yatay çizgilere sahip far, tampon ve ızgara tasarımıyla ve yeni stop lambası grubuyla daha fazla genişlik hissi verse de aslında boyutlarında önemli bir değişiklik olmadı. Bu aracın 2.830 mm olan dingil mesafesi değişmedi ve uzunluğu 70 mm artarak 4971 mm'ye çıktı. Genişliği 2 mm artarak 1.862 mm olan bu aracın 1.450 mm olan yüksekliği değişmedi. Boyutlar ise ülkelere göre birkaç mm değişebiliyor. Amerika pazarında donanıma göre 17 ya da 19 inçlik jantlar yer alıyor.


Civic'ten izler taşıyan iç mekanda 10,2 inçlik dijital gösterge paneli ve 7 inçlik multimedya ekranı yer alıyor. Ancak üst donanımlarda 12,3 inçlik multimedya ekranı sunuluyor. Ayrıca iç mekandaki yatay desenli havalandırma ızgaraları da dikkat çekici bir görünüm sunuyor.
Malzeme kalitesinin arttığı belirtilen iç mekanda arka koltuk mesafesi de yaklaşık 10 mm uzayıp 1036 mm'ye çıktığı belirtiliyor. Üst donanımlarda 8 yönlü elektrikli sürücü koltuğu, ısıtmalı ön koltuklar, çift bölgeli klima yer alıyor. Ayrıca en üst donanımda deri ve dört yönlü elektrikli ön yolcu koltuğu deri ön koltukların ısıtmalı arka koltuklar bulunuyor. Ayrıca bu araçta kablosuz telefon şarj özelliğiyle 12 hoparlörlü Bose ses sistemi sunuluyor.
Elden geçirilen 1,5 litrelik turbo benzinli motorun gücü yaklaşık 5 HP artarak 195 HP'ye çıktı ama 260 Nm'lik tork değeri üretmeye devam ediyor. CVT şanzımana yapılan revizyon sayesinde daha verimli çalıştığı belirtiliyor.
Özellikle Amerika pazarında satılan 256 HP'lik turbo benzinli motor seçeneğinin de artık Accord'da olmayacağı belirtiliyor.
Bunun yerine hibrit özellikli 215 HP gücünde 2,0 litrelik yeni bir motor görev yapacak
Yeni nesil sürüş destek sistemlerinin olduğu Honda Sensing özelliğine sahip yeni Accord'un 4 tekerleğindeki bağımsız süspansiyon sistemi de yenilendi. Direksiyonu da elden geçirilen bu araç, yıl içerisinde Amerika'da satışa sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.