otohaber_logo
Haberler
Yeni Honda CR-V tanıtıldı
İlk olarak Amerika'da tanıtılan yeni nesil Honda CR-V tasarımıyla ve büyüyen boyutlarıyla da öne çıkarken sahip olduğu güvenlik sistemleriyle ve diğer özellikleriyle daha iddialı görünüyor.
Yeni Honda CR-V tanıtıldı




Yeni Honda CR-V, Mayıs ayında Çin'de patent başvurusu esnasında görüntülenmişti ve artık resmi olarak tanıtıldı. Yeni CR-V ince LED farları, büyük ızgarası ve L şeklindeki stop lambalarıyla iddialı bir tasarım sunarken kaslı arka çamurluğu da sportif görünmesini sağlıyor.
Altıncı nesil CR-V'nin genişliği, önceki nesline göre yaklaşık 10 mm artarak 1.866 mm olurken uzunluğu da 4600 mm'den 4664 mm'ye (bazı ülkelerde 4.703 mm'ye) çıkartıldı. Bu aracın dingil mesafesi 40 mm arttı ve bu sayede özellikle arka koltuktaki yolcular için daha çok diz mesafesi sunuluyor.CR-V'nin iç mekanında 7 inçlik dijital gösterge paneli yer alırken donanıma göre 7 inç veya 9 inçlik multimedya ekranı var.
Bu araçta görev yapan 190 HP gücünde 1,5 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli benzinli motor 243 Nm tork üretiyor. CR-V 1.5'te CVT şanzıman görev yapıyor. Ayrıca e:HEV logolu yani hibrit CR-V'de bulunan 2,0 litrelik benzinli ve elektrikli motor toplamda 204 HP güç ile 335 Nm tork sunuyor.
Gövde sağlamlığının arttığı belirtilen bu araçta süspansiyon ve direksiyon sistemi de yenilendi. Önde bağımsız MacPherson, arkada ise çok kollu süspansiyon sistemi bulunan CR-V'de Honda Sensing güvenlik sistemi yer alıyor. Yeni CR-V, Amerika'da 2022'de satışa sunulacak ve 2023'te ise Avrupa'da yollara çıkması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.