otohaber_logo
Haberler
Yeni Kia Sportage görücüye çıktı
Ülkemizde başarılı satış rakamlarına ulaşan Sportage tamamen yenilenerek Cenevre’de görücüye çıkacakken, ağustos ayından itibaren bir benzinli bir de dizel ile Türkiye’de.
Yeni Kia Sportage görücüye çıktı


Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'na yaklaşık 1 ay kalsa da yenilikler teker teker gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Kia da fuar öncesinde yeni modellerinin fotoğrafl arını yayınlayan ama detaylı özelliklerini fuarda açıklamayı tercih eden üreticilerden biri. Geçtiğimiz aylarda Sorento'nun yenilenmiş versiyonunu görmüş ve oldukça heyecanlamıştık ve şimdi de Sportage, tamamen yeni versiyonuyla karşımıza çıkıyor. Araç, tasarımına yakın iddialı özelliklere sahipse Türkiye'de SUV sınıfını tekrar karıştıracak gibi görünüyor. Herşeyden önce yeni Sportage'ın tasarım olarak yerini aldığı modele göre çok daha cesur olduğunu belirtmek gerek. Bunda Kia'nın, Audi'nin eski tasarımcısı Peter Schreyer'la çalışmasının payı büyük. Yüksek omuz çizgisi, geniş sac yüzeyler ve Sorento modeliyle benzerlik gösteren dominant ön ızgara Sportage'ın güçlü bir imaj çizmesini sağlıyor.

Yenilenen tasarımla birlikte dingil mesafesi, uzunluk, genişlik ve yükseklik gibi boyutlarda artma söz konusu. Artan boyutlara eşlik eden kaslı tasarım yeni Sportage'ın hem değerli hem de güçlü görünmesini sağlamış. Altyapısını Hyundai ix35 ile paylaşan yeni Sportage, hem önden çekişli hem de 4 tekerlekten çekişli olarak alınabilecek. Bunun nedenini günümüz trendi olan crossover sınıfındaki araçların (Nissan Qashqai başta olmak üzere) bu gibi alternatif çekiş özellikleri sunmasını gösterebiliriz.

Kia, güç üniteleri konusunda henüz bir açıklama yapmamış olsa da, Hyundai ix35'ten tanıdığımız motorlar kullanılacak ki, bu da 1.6 lt ve 2.0 lt benzinli ile 1.7 lt ve 2.0 lt dizel seçenekler anlamına geliyor. Şanzıman olaraksa 6 ileri manuel ve 6 kademeli otomatik seçenekleri olacak. Sportage, Hyundai ix35 ile birlikte Slovakya'da üretilecek. Yeni Sportage, modern rakiplerinin getirileri karşısında kaybettiği satışları geri kazanmak için Kia açısından çok önemli bir araç. Ülkemizde satılmaya başlandığı tarihten itibaren öncelikle SUV sınıfının liderleri Nissan Qashqai başta olmak üzere VW Tiguan ve Honda CR-V ile büyük bir rekabet içine girecek. Bundan dolayı aracın agresif bir fiyatlandırma politikası içinde olmasını bekleyebiliriz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.