otohaber_logo
Haberler
Yeni Nesil Taksimetreler
Birçok özelliği tek bir yerde toplayan akıllı taksimetreler, klasik taksimetrenin pabucunu dama atacak.
Yeni Nesil Taksimetreler

Yeni nesil taksimetreler önce İstanbul'da uygulamaya konulacak ve 18.000 taksiye yerleştirilecek. GPRS ve navigasyonun yanı sıra cep telefonunu da bünyesinde bulunduran bu aygıta iki sim kart takılabilecek. Yine normal bir cep telefonu gibi konuşup mesajlaşma imkânı da olacak. Akıllı taksimetre aynı zamanda ödeme işlemini hızlandırıp, fiş de verecek. Trafiğin akışı adına sevindirici bir gelişme olan bu özellikten başka, akıllı taksimetrenin ekranına reklam da alınabilecek.

Dolayısıyla taksiciler mali anlamda iki kez kazanacak. Diğer yandan bu uygulamadan müşterilere de yarayacak. Koltukların arkasında bulunan ekrandan, araca ve şoförüne dair bilgilere ulaşılabileceğinden, takside bulunan eşyalar daha kolay bulma fırsatı olacak. Yeni uygulama da ayrıca engelliler de düşünülmüş. Akıllı taksimetrede engelli kullanıcılar için sesli uyarı sistemi bulunacak. Bu çok fonksiyonlu aletin taksiciye maliyeti ise 2.000 TL civarında olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.