otohaber_logo
Haberler
Yeni Santa Fe Türkiye'de
Hyundai’nin orta boy SUV’u Santa Fe, üçüncü nesliyle Türkiye’de de satışa sunulurken, araçta selefinden farklı olarak artık 2.2 lt yerine 2.0 lt’lik bir dizel motor görev yapıyor.
Yeni Santa Fe Türkiye'de

SUV sınıfında 7 kişilik kabin sunmasıyla MPV'lere de alternatif modellerden biri olan Hyundai Santa Fe, üçüncü nesliyle Türkiye'deki yerini aldı. Markanın yeni ve göze hoş gelen tasarım felsefesini yansıtan yeni Santa Fe için 158.250 TL'lik başlangıç fiyatı belirlenmiş. 184 HP gücündeki 2.0 lt'lik dizel motor yeni Santa Fe'de Türkiye'ye özel olarak sunulurken, araçta akıllı 4 tekerlekten çekiş sistemi standart. Normal şartlar altında önden çekişli olarak hareket eden Santa Fe'de yol ve kullanım şartlarına göre güç arka tekerleklere de iletiliyor. 6 kademeli otomatik şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 10.9 saniyede tamamlayıp 190 km/s maksimum hıza ulaşan yeni Santa Fe'nin ortalama yakıt tüketimiyse 5.6 lt/100 km. Selefinde yana açılan bagaj kapağı yeni modelle birlikte daha pratik bir biçimde yukarı doğru açılırken, 5 kişilik oturma düzeninde 516 litre olan bagaj hacmi koltukların katlanmasıyla 1615 litreye arttırılabiliyor. Markanın "Storm Edge" adını verdiği tasarım dilinin kullanıldığı yeni Santa Fe'de dinamik ve sportif çizgiler dikkat çekerken, geriye doğru alçalan tavan ve yükselen omuz çizgileri de tasarımı hareketlendirmiş. Euro NCAP testlerinden yüksek puanlar alan yeni Santa Fe, aynı zamanda Hyundai'nin aktif motor kaputu kullandığı ilk model olma özelliğini de taşıyor. Türkiye'ye sadece son derece zengin Executive donanımıyla ithal edilen 7 kişilik SUV'da elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu, deri koltuklar, ön ve arka koltuk ısıtması, Supervision gösterge paneli, geri görüş kamerası, çift bölgeli otomatik ön klima, manuel arka klima, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, 19 inçlik hafif alaşım jantlar, açılabilir panoramik cam tavan, xenon farlar ve otomatik park yardımcısı gibi konfor ve güvenlik donanımları standart olarak sunuluyor.



Hyundai modellerinde alıştığımız mavi rengin hakim olduğu iç mekanda özellikle havalandırmaların konumu dikkat çekiyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.