otohaber_logo
Haberler
Yenilik: Volvo FM Electric
Volvo elektrikli çekici ailesinin yeni üyesi FM Electric Türkiye'de tanıtıldı
Volvo Trucks Elektrikli Çekiciler

Volvo FM Electric


Volvo Trucks’ın sıfır emisyonla harekette geldiği noktayı görmek için Volvo FM Electric’in 490 kW’lik üç elektrikli motoru, 540 kWh bataryalarıyla Volvo FH bu konudaki en iyi örnekler. Elektrikli otomobil yeniliklerinin ardı arkası kesilmeden ticari araçlar tarafından da elektrikli model yenilikleri duyurulmaya devam ediyor. Türkiye pazarında ağır hizmet tipi ve tamamen elektrikli dört yeni kamyon modelinin satışına başlayacak olan Volvo Trucks, karayolu ağır yük taşımacılığında elektrikli araçlara geçişi hızlandırmayı hedefliyor. Tüketicilerin karbonsuzlaştırmayla birlikte daha çevreci nakliye seçeneklerini tercih etmeleri ve iklim hedeflerini dikkate aldığını belirten Volvo Trucks, yeni elektrikli modelleriyle Türkiye yollarındaki dönüşümün öncüsü olmayı amaçlıyor.



Temsa İş Makinaları Kamyon Satış ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Kıvanç Kızılkaya, Volvo Trucks olarak taşımacılık sektörünün şimdiye kadarki en büyük dönüşümüne öncülük etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Elektrikli kamyon modelleriyle gerçekleşecek büyük dönüşümün hem taşımacılık sektörüne hem de topluma fayda sağlayacağından emin olduklarını söyleyen Kıvanç Kızılkaya, 2017 yılından beri satış ve satış sonrası hizmetlerde gerçekleştirilen yatırımlardan bahsederek “Tüm Türkiye’de yetkili satıcı ve servis ağımızı genişleterek sektördeki gücümüzü gün geçtikçe artırıyoruz. Genişleyen ağımız ve işimizdeki uzmanlığımızla müşterilerimizin çözüm ortağı olmak, ihtiyaçlarınıza özel hizmetler sunmak ve taşımacılık sektörüne değer katmak için çalışıyoruz” dedi.

Kızılkaya sözlerini “Volvo Trucks olarak insan hayatına verdiğimiz değerle tanınan bir markayız. Son yarım asırda bu değerli vizyona çevreyi de dahil ederek; hem iklim hem doğal kaynaklar hem de insanlık için sürdürülebilir teknolojiler geliştirmeye odaklandık. Gelecek için belirlediğimiz hedef ise ‘Sıfır Emisyon’. 2040 yılına ulaştığımızda Volvo Trucks markasını taşıyan tüm araçların yollarda sıfır emisyonla hareket etmesini öngörüyoruz. Bizi bu sürdürülebilirlik hedefimize taşıyacak en önemli adım elektromobilite olacak” diye sürdürdü.



Türkiye yollarına çıkacak dört farklı elektrikli çekiciden biri olan Volvo FH Electric, şehirlerarası taşımacılık için geliştirilen sessiz ve sıfır emisyona sahip bir ağır yük kamyonu. Bu tam elektrikli kamyon, 35. yaşını kutlayan FH modelinin gelecekteki temsilcisi olarak görülüyor. Üç elektrikli motoruyla toplam 490 kW güç üreten FH Electric 6 batarya paketiyle 540 kWh kapasite ile 300 km’ye kadar menzil sunuyor. 250 kW şarj noktasında 2,5 saatte, 43 kW çıkışta ise 9,5 saatte bataryalarının doldurulabildiği belirtiliyor.


Volvo FM Electric, 490 kW gücünde, 380 m’ye ulaşan menzil iddiasıyla işlevselliği, geniş görüş açısı ve manevra kabiliyeti ile bölgesel taşımacılık ve şehir içi taşımacılık için çevreci, sessiz ve ekonomik bir çözüm sunuyor. 490 kW gücünde ve 320 km’ye kadar menzil sunabilen Volvo FMX Electric, kentsel inşaat projeleri için sıfır emisyona sahip, sessiz ama çok güçlü ve sağlam bir iş kamyonu olarak hizmet veriyor. Volvo FL/FE Electric modeliyse farklı ihtiyaçlara farklı güç ve menzil ile sunuluyor. 130 kW güç ve 300 km’ye kadar menzil sunan Volvo FL Electric ve 225 kW güç 200 km menzile sahip olan Volvo FE Electric modelleri ise esneklik, güvenlik ve manevra kabiliyeti gerektiren şehir içi taşımacılık ihtiyaçlarına ekonomik, güvenli ve çevreci çözümler sunuyor.

Yazı: Koray Kodal

 

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.