otohaber_logo
Haberler
Yılda Ortalama Kaç Günümüz Trafikte Geçiyor? İşte Cevabı!
TomTom Navigasyon'un 6'ncısını yayınladığı Trafik Endeksi'ne göre, Türkiye'de sürücüler senede ortalama 12 iş gününü trafikte geçiriyor.
Yılda Ortalama Kaç Günümüz Trafikte Geçiyor? İşte Cevabı!

Navigasyon firması TomTom'un, 6 kıtada ve 169 şehirde trafik sıkışıklığını ölçtüğü Trafik Endeksi'ne göre, Türkiye'de senede ortalama 12 iş günü olan trafikte geçirilen süre, dünya genelinde ortalama 8 iş günü olarak belirlendi. Trafiğin en hafif olduğu zamanlar ile trafiğin en sıkışık olduğu zamanları, yerel yollara ve otoyollara bakarak kıyaslayan Trafik Endeksi, bu kıyaslamalara bakarak trafiğin en sıkışık olduğu şehirleri belirledi. Trafiğin en sıkışık olduğu şehirler sıralamasında birincilik Rusya'nın başkenti Moskova'da olurken, ikinciliği hepimizi çıldırtma noktasına getiren İstanbul elde etti. Üçüncü sırada ise Brezilya'nın ikinci büyük şehri olan Rio de Janerio yer aldı.

Marmaray hakkında da görüşlerini dile getiren TomTom'un trafik uzmanları, bu projeye rağmen otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarının sayısında bir azalma olmayacağı için, trafik sıkışıklığınında hissedilebilir bir azalma yaşanmayacağını belirttiler.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.