otohaber_logo
Haberler
Yıldızda C Zamanı
Frankfurt Otomobil Fuarı’na adeta çıkartma yapan Mercedes-Benz’in bir sonraki adımları olan C Serisi ve SLC ile, Almanların Premium liderliği garantilenecek gibi gözüküyor.
Yıldızda C Zamanı
Mercedes-Benz için işler, bir iyi, bir kötü gidiyor. A, CLA ve GLA ile talep patlaması yaşayan yıldızlı marka, makyajlanmadan önce pazar payı kaybettiği E Serisi'nde de yeniden yükseliş gösteriyor. Küresel satışlar anlamında Audi ve BMW'nin gerisinden kalan Mercedes-Benz, yıllanmış S Serisi ile koruduğu üst sınıf liderliğini yeni nesille beraber "açık ara"ya çekmek istiyor. Pazardaki en fazla SUV seçeneğini sunan marka, bu anlamda kasasını doldururken, spor modeller de unutulmuyor. Bu stratejinin son ayağını C109 kodlu SLC ya da GT AMG olarak adlandırılacak modelde göreceğiz.
2015'te yollara çıkacak olan SLC, SLS AMG'nin yerini alacakken, bu değişim tam anlamıyla bir görev değişimi olmayacak. Şimdilerde Almanya'da 186.000 Euro'ya satılan SLS AMG'ye göre 70.000 Euro daha ucuz olması planlanan SLC'nin karoseri alüminyumdan üretilecek. SLS AMG'ye göre daha modern hatlara sahip olacak olan SLC'nin roadster'ı da 2017'de gelecek. Kapıları, SLS gibi yukarı doğru değil de alışıldık şekilde açılacak olan SLC, Porsche 911'e rakip bir pozisyonda pazarlanacakken, motorun yerleşimi önde ortaya yakın olarak hazırlandı. Çift turbo beslemeli 4.0 lt'lik bir V8'in yaklaşık 500 HP güç üreteceği araçta, ilerleyen dönemlerde bir de yine turbo beslemeli 3.0 lt'lik bir V6 alternatif oluşturacak. İlerleyen zamanlarda Black Series adındaki versiyonu da gündemde olan SLC'nin, SLS AMG gibi bir koleksiyon otomobilinden ziyade, daha genç bir kitle tarafından tercih edilmesi planlanıyor.
Bu yazdıklarımız sizin için fazla bir anlam ifade etmiyor ve daha geleneksel bir Mercedes-Benz arıyorsanız, o zaman Ocak 2014 gibi daha yakın bir tarihi duymak sanırız hoşunuza gidecektir. Detroit Otomobil Fuarı öncesinde tanıtılacak olan yeni C Serisi, Cenevre Otomobil Fuarı'nda da fuar prömiyerini gerçekleştirecek. Gelmiş geçmiş en dinamik C Serisi iddiasını taşıyan otomobil, motor kaputu ve bagaj kapağında kullanılan alüminyumun da desteğiyle güncel modelden daha hafif olacakken, yüzde 20'ye varan yakıt ekonomisi sunacak. Station ve coupe versiyonlar da elbette gündemdeyken, AMG versiyonlarında artık atmosferik yerine turbo beslemeye yer verilecek. OM 651 kodlu 2143 cc'lik dizelin kullanımına devam edilecekken, Renault-Nissan Ortaklığı'ndan gelecek 1.6 lt 130 HP'lik dCi da aileye eklenecek. Otomatik şanzıman seçeneğinin de sunulacağı bu versiyonun Türkiye'de satış rekorları kıracağını tahmin etmek için müneccim olmak gerekmiyor. Genel tasarımıyla F 800 Style Concept'i andıran hatlara sahip olacak olan yeni C Serisi, iç mekanındaysa S Serisi'nden izler taşıyacak. Orta konsoldan direksiyonun arkasına taşınacak olan vites topuzu, geniş bir eşya gözü için yer açılmasını sağlarken, Command ismindeki kumanda birim daha merkezi olacak. Analog bir saat kullanılacak olan kokpitte 3 adet yuvarlak havalandırma kanalına yer verilecekken, klima kontrolleri S Serisi'ni hatırlatacak. A Serisi'ndeki sabit ekran C Serisi'nde de tercih ediliyor. İç mekanında artık daha geniş bir oturma alanı sunması da planlanan aracın, Audi A4 ve BMW 3 Serisi gibi rakipleri kadar CLA'dan da etkilenen satışlarının tersine dönmesi hedefleniyor.
Yazı: Birkan Demir Çalışkan

Motor kaputu ve bagaj kapağında alüminyum kullanılarak ağırlık tasarrufu sağlanacak ve yakıt tüketimi düşürülecek.


Uzunluğunun 4700 mm sınırını aşması beklenirken yeni C Serisi'nde Türkiye'yi çokça ilgilendiren 1.6 dizel motor ve otomatik şanzıman kullanılacak.

Arkada yerleşimli boxer motorlu Porsche 911'in karşısında SLC'nin ön-ortaya konumlu V8'i yer alacak.

Uzun motor kaputu ve kısa arka bölümüyle dinamik görünen SLC, SLS AMG'nin yukarı doğru açılan kapılarının aksine , daha geleneksel yapıda, yana doğru açılan kapılara sahip olacak.

SLS AMG'de kullanılan 6.2 lt'lik V8, Black Series versiyonunda 631 HP üretiyor. Yakın gelecekte aşırı besleme olmayan motorların kullanımı, özellikle spor otomobillerde emisyonlardan dolayı pek mümkün görünmüyor.


T-Modeli ya da Estate olarak da tanınan station versiyonda, havalı süspansiyon sistemi alınabilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.