otohaber_logo
Haberler
AMG’nin 55’inci yılına özel
AMG’nin kurulmasının 55’inci yılına özel olarak tasarlanan Mercedes-AMG G 63 Edition 55 modeli, detaylarıyla öne çıkıyor.
AMG’nin 55’inci yılına özel




AMG, Mercedes-Benz modellerini modifiye etmek için 1967'de kuruldu ve motorsporlarında çok sayıda başarı elde etti. AMG'nin yetenekleri sonucu iki marka, 1990'dan itibaren ortak model geliştirmeye başladılar. Daimler Grubu 1999'dan itibaren AMG'nin hisselerini almaya başladı ve şirketin tamamı 2005'te Daimler Grubu çatısı altında Mercedes-Benz bünyesine katıldı. Bugün Mercedes-Benz çatısı altında bir alt marka olan Mercedes-AMG, AMG'nin kurulmasının 55'inci yılına özel Mercedes-AMG G 63 Edition 55 modelini tasarlandı.Bu aracın kapılarında bulunan ilk AMG logosu dikkat çekiyor. Metalik siyah, parlak beyaz ve mat gri 22 inçlik 7 kollu jant seçenekleri de bu araçta yer alıyor. Gece paketi de bulunan G 63 Edition 55'te kırmızı dikişli "Edition 55" yazılı siyah AMG paspaslar var.

Ayrıca mikrofiber kaplı direksiyon simidinde bulunan 55 rozeti de öne çıkan detaylar arasında bulunuyor. İki tonlu kırmızı ve siyah napa deri koltuklar da bu aracın detaylarından bir kaçı.Güncel G 63'te görev yapan 585 HP gücümde 4,0 litrelik çift turbo V8 motor, bu özel seride de yer alıyor. Edition 55 seçeneği, diğer Mercedes-AMG modellerinde de sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.