otohaber_logo
Haberler
Audi'nin çift karakterli konsepti Activesphere
Audi Activesphere konsepti
Audi'nin çift karakterli konsepti Activesphere
1 / 3

Hem pikap hem de crossover

Hem pikap hem de crossover

Audi’nin gelecekteki planlarını sergileyen Activesphere konsepti, elektrikli sportif crossover görünümüne sahip ama aracın arka camları açıldığında pikap gibi yük taşıma işlevi de sunuyor. 

2 / 3

Dijital yeniklerle dolu iç mekan

Dijital yeniklerle dolu iç mekan

4980 mm uzunluğa ve 2970 mm dingil mesafesine sahip olan sıra dışı konseptin arka kapıları geriye doğru açılıyor. Geniş iç mekanıyla da öne çıkan dört kişilik konseptte bağımsız koltuklar var ve otonom sürüş özelliği de bulunuyor. Sürücü aracı otonom sürüşe geçirdiği zaman direksiyon panele gizleniyor. Aracın kapılarında bulunan dokunmatik kontrol düğmeleri cam açma kapama ve koltuk ayarlarını kontrol etme gibi işlevleri sağlıyor. 

Sürücü ile yolcular için sunulan dijital gözlüklerde yol ve sürüş bilgileri yer alırken multimedya sistemi gibi özellikler bulunuyor. 

3 / 3

Elektrikli ve 4 tekerlekten çekişli

Elektrikli ve 4 tekerlekten çekişli

Activesphere konseptinde görev yapan iki elektrikli motor toplamda 435 HP güç ile 720 Nm tork üretiyor ve aracın 4 tekerlekten çekişli olmasını sağlıyor. 22 inçlik jantlara ve havalı süspansiyon sistemine sahip bu konsept arazi yeteneğiyle de öne çıkıyor. Batarya kapasitesi 100 kWh olan Activesphere konsepti 600 km menzil sunuyor. Bataryaları 10 dakikada 300 km menzil sunacak şekilde şarj olan bu aracın bataryaları 25 dakikada yüzde 5’ten yüzde 80’e kadar doluyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.