otohaber_logo
Haberler
Barcelona'da Webber kazandı
Formula 1'de sezonun beşinci yarışı olan Barcelona Grand Prix'ni Red Bull pilotu Mark Webber kazanırken, Ferrari pilotu Alonso ikinci, Red Bull pilotu Sebastien Vettel üçüncü oldu.
Barcelona'da Webber kazandı

Yarışa pole pozisyonda başlayan Red Bull pilotu Mark Webber, liderliğini yarış boyunca sürdürdü ve damalı bayrağı ilk gören pilot oldu. Yarışta ikinciliği Ferrari pilotu Alonso, üçüncülüğü Vettel kazandı.Son tura kadar yarışı ikinci sırada devam eden McLaren pilotu Lewis Hamilton son turda büyük bir şansızlık yaşadı. İngiliz pilot son turda lastiğinin patlaması neeniyle yarış dışı kaldı. Bu durumdan avantaj sağlayan Ferrari pilotu Alonso ikinci olurken, üçüncülüğü Red Bull'un diğer pilotu Vettel kazandı.

Bu sezon pistlere geri dönen Michael Schumacher bu sezonki en iyi derecesini yaparak 4'üncü olurken, Button beşinci, Massa altıcı, Suttil yedinci, Kubica sekizinci oldu.Formula 1'de Barcelona yarışından sonra sürücüler klasmanında Button 70 puanla liderliğini sürdürken, onu Alonso 67 puanla takip etti. Takımlar klasmanında ise McLaren Mercedes 119 puanla liderlik koltuğunda otururken, onu Ferrari 116 puanla takip ediyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.