otohaber_logo
Haberler
Cerato artık daha iddialı
Kompakt sınıfta cee’d modelinde hatchback ve station karoserleriyle mücadele eden Kia, kıyasıya rekabetin yaşandığı kompakt sedan sınıfına yeni Cerato ile dahil oluyor.
Cerato artık daha iddialı



Amerika pazarında Forte adıyla geçtiğimiz yıl yollara çıkan yeni Cerato, ince farları ve sivri burnuyla, tombul bir yüz taşıyan selefinden daha dinamik bir görünüm sunarken, arka bölümde de selefinde dikey olan stopların yatay ve iki parçalı hale geldiği görülüyor. İç tasarımı da elden geçirilerek tamamen yenilenen yeni Cerato'da cee'd'i hatırlatan çizgiler dikkat çekiyor. Selefinden farklı olarak dizel motor seçeneğinin sunulmadığı yeni Cerato'da sadece 126 HP gücünde 1.6 lt'lik benzinli bir güç ünitesi görev yapıyor. Ortalama yakıt tüketimi 6.6 lt/100 km olan Koreli kompakt sedan'da 5 ileri manuel standart donanımda yer alırken, 4 kademeli otomatik şanzıman opsiyonel olarak tercih edilebiliyor. 30 mm uzayıp 65 mm genişleyen yeni Cerato, boyutlarındaki küçük artışa karşılık, 495 litrelik bagaj hacmiyle selefine 150 litre fark atıyor. Üç donanım paketiyle 33.009 TL'den başlayan satış fiyatıyla showroom'lardaki yerini alan Cerato'nun baz donanım seviyesinde sürücü ve yolcu havayastığı, elektrikli 4 cam, ABS, manuel klima standart olarak sunulurken, ESP, 17 inçlik alaşım jantlar, otomatik klima, yan ve perde havayastıkları gibi konfor ve güvenlik donanımları üst donanım paketlerinde standart olarak sunuluyorlar.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.