otohaber_logo
Haberler
F1 efsanesi geri döndü
Daha önce 3 kez Formula 1 dünya şampiyonluğu kazanmış olan takım, 2010 yılında gridin 13. takımı yerini alacak.
F1 efsanesi geri döndü

FIA tarafından yapılan açıklamada 2010 Formula1 Şampiyonası'na dâhil olacak 13'üncü takım olarak Lotus'a izin verildiği açıklandı. Açıklamada ayrıca sezon sonunda F1'den ayrılacağını açıklayan BMW Sauber takımının da 2010 sezonunda gridde yer almak için başvuru yaptığını ancak Hinwil merkezli takımın mülkiyeti konusundaki belirsizliklerin devam ettiği gerekçesiyle bu öncelikli hakkın Lotus'a verildiği belirtildi. Cosworth motoru kullanacağı tahmin edilen Lotus'un Malaysia F1 Team Sdn Bhd isimli şirket tarafından destekleneceği ve takım patronluğunu Air Asia havayollarının sahibi Malezya merkezli Tune Group'un kurucusu ve CEO'su Tony Fernandes'in yürüteceği, takımının teknik direktörlüğünü ise Mike Gascoyne'nin üstleneceği belirtildi. BMW Sauber'in sezon sonunda F1'den ayrılacağını açıklamasının ardından Malezyalı otomotiv üreticisi Proton'un, bünyesinde bulunan Lotus ile beraber yeniden F1'e dönmek istediği ve Malezya Hükümeti'nden destek beklediği haberleri basında yer almıştı. Lotus, takım merkezi olarak şu anda İngiltere'de Norfolk'da bulunan Lotus fabrikasını kullanacak. Takımın gelecek planları arasında ise yeni tesislerin Malezya'nın Sepang pistinde inşa edilmesi yer alıyor. Lotus ismi 1958'den 1994 yılına kadar F1'de yer alarak 1029 yarışa katılmış, 73 galibiyet elde ederek 3 dünya şampiyonluğu kazanmıştı. FIA tarafından yapılan bu açıklamanın üzerinden henüz 4 saat bile geçmeden bir sevindirici haber de bu sezon sonunda F1'den ayrılacağını
açıklayan BMW Sauber cephesinden geldi. BMW'den yapılan açıklamada da İsviçre merkezli Qadbak Investments şirketiyle F1 takımının satışına ilişkin bir sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.