otohaber_logo
Haberler
Tata'dan elektrikli otomobil yol haritası
Tata'dan elektrikli otomobil yol haritası Hindistanlı üretici Tata, hem Avinya konseptini tanıttı hem de elektrikli otomobillerle ilgili geçecek planlarını içeren yol haritasını anlattı.
Tata'dan elektrikli otomobil yol haritası

Tata'nın Avinya konsepti, Hintli üreticinin düzenlediği bir etkinlikte tanıtıldı ve 5 kişilik olan bu konsept, gelecekte üretilecek araçları temsil ediyor. Tata, elektrikli otomobillerle ilgili yeni bir platform üzerinde çalışıyor ve araçların 500 km menzile sahip olacağı belirtiliyor. İlk modellerin 2025'te yollara çıkacağı belirtilirken Tata Motors'un başkanı N Chandrasekaran,Elektrikli otomobillerle birlikte batarya ve alt yapılarının da geliştirilmesi konusunda tüm çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Tata, Mart 2026'ya kadar 10 elektrikli modelini piyasaya sürmeyi planlıyor ve 2 milyar dolar'lık yatırım planı bulunuyor.


Hindistan Başbakanı Narendra Modi karbon emisyonlarının azaltılması için 2030 yılına kadar üretilecek araçların yüzde 30'unun tam elektrikli olması gerektiğini belirtti. Modi, Tata'nın bu oranı geçmesini beklediğini belirtti.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.