otohaber_logo
Haberler
Hyundai Ioniq 5 N ile yeni bir dönem başlayacak
Goodwood Hız Festivali’nde tanıtılan Hyundai Ioniq 5 N, performansıyla ve özellikleriyle Güney Koreli üretici için yeni bir çağın başlangıç noktasını temsil ediyor.
Hyundai Ioniq 5 N ile yeni bir dönem başlayacak

Hyundai’nin yüksek performanslı ilk elektrikli modeli olan Ioniq 5 N, İngiltere’de düzenlenen Goodwood Hız Festivali’nde tanıtıldı. Ödüllü E-GMP platformuna sahip olan Ioniq 5 N modeli performansıyla olduğu gibi sportif görünümüyle ve detaylarıyla da çok iddialı görünüyor. 




 


 

1 / 8

Hyundai Ioniq 5 N

Hyundai Ioniq 5 N

Ioniq 5 N’in ön aksında 226 HP, arkasında 383 HP gücünde elektrikli motor görev yapıyor. Toplamda 609 HP olan ama Boost özelliği devredeyken 650 HP sistem gücü sunan bu araç 0-100 km/s hızlanmasını 3,4 saniyede tamamlayıp 260 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Batarya kapasitesi 84 kWh olan Ioniq 5 N, 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor. 

2 / 8

Karoseri güçlendirildi

Karoseri güçlendirildi

Günlük kullanıma uygun spor otomobil temasıyla yola çıkan Ioniq 5 N’in şasisi ve karoseri güçlendirildi. Elektrikli motor, bataryalar ve ön ile arka alt şasi bağlantıları da kuvvetlendirildi. Hyundai, Dünya Ralli Şampiyonası'nda kazandığı deneyimlerinden yararlanarak yeni ön ve arka aksları tasarladı.

3 / 8

Sürüş özellikleriyle iddialı

Sürüş özellikleriyle iddialı

Ioniq 5 N, N R-MDPS (Motor Tahrikli Servo Direksiyon) sistemi, N Pedal, N Drift Optimizer özelliği ve Entegre Torque Kick Drift sistemleri bu araçta görev yapıyor. Bu sistemler sayesinde daha hassas sürüş özelliklerine sahip olan bu araçta drift modu da önemli özellikler arasında yer alıyor.

4 / 8

Suni motor sesi

Suni motor sesi

Günlük kullanıma uygun olmasıyla da öne çıkan Ioniq 5 N'de, aracın performansına göre değişen suni motor sesi üretiliyor.

5 / 8

Sportif iç mekan

Sportif iç mekan

Bu süperspor elektrikli otomobil direksiyonu, pedalları, gösterge tablosu ve suni motor sesiyle de dikkat çekiyor. 

6 / 8

Sportif iç mekan

Sportif iç mekan

Bu sıra dışı modelin performans bilgileriyle elektrikli motor sisteminin çalışması gibi önemli veriler dijital gösterge tablosunda yerini alıyor. 

7 / 8

Detaylarıyla da dikkat çekiyor

Detaylarıyla da dikkat çekiyor

21 inçlik alüminyum alaşımlı jantlara sahip olan bu aracın ön tekerleklerinde 4 pistonlu kaliperler yer alıyor. Ayrıca Ioniq 5 N’de 400 mm çapında ön diskler ve 360 mm’lik arka diskler bulunuyor.

8 / 8

Hyundai Ioniq 5 N

Hyundai Ioniq 5 N

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.