otohaber_logo
Haberler
İlk yarışın galibi Söylemez oldu
İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından organize edilen Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nın birinci ayağı 13 Aralık Pazar günü VIA/PORT’da verilen startın ardından aynı günün akşamında sona erdi.
İlk yarışın galibi Söylemez oldu



Castrol'ün sponsorluğunda 6 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen 2009 Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası'nın 13 Aralık Pazar günü koşulan ilk etabının galibi Mitsubishi Lancer Evo 9 ile yarışan AGT pilotu Mustafa Söylemez ve co-pilotu Cem Bakançocukları oldu. Bu yıl Şile civarındaki etaplarda koşulan yarış, fırtına ve sağanak yağmur altında geçti. Türkiye Şampiyonası rallilerinden çok daha fazla katılımın olduğu yarışa amatör pilotlar büyük ilgi gösterdi. Bu yıl kayıt yaptıran otomobil sayısı 50'ye yaklaştı. Pazar günkü yarışın bir de sürpriz konuğu vardı. Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, 00 aracında pilot koltuğuna oturarak direksiyondaki yeteneğiyle izleyenleri şaşırttı. Toplam 48 araçla start alan yarışta 37 pilot finişe ulaşmayı başardı. Yarışta ikinciliği kazanan tecrübeli pilot Güven Bostancı'ya eşi Çağla Bostancı co-pilotluk yaptı. Uzun bir aradan sonra yeniden yarışlara dönen Aras Dinçer ise, bu kez Menderes Okur'un sağ koltuğunda yarıştı. Ekip zorlu mücadeleyi üçüncü olarak tamamladı. Yarışta Gençler Kupası'nı Castrol Ford Team Türkiye pilotu Orhan Avcıoğlu kazandı. Orhan Avcıoğlu, copilotu Burak Akçay ile güçlü Mitsubishi'leri geride bırakarak Genel Klasman'da dördüncülüğü elde etti. 48 ekibin start aldığı yarışta, 5 kadın pilot da mücadeleye hazırdı. Onlardan biri de pembe otomobiliyle dikkat çeken, Türkiye'nin En Genç Ralli Pilotu Burcu Burkut Erenkul oldu. Speedol, Kaner Otomotiv, Aytuğ Acar ve Burcu Elektronik sponsorluğunda yarışan Burcu, 37 kapı numarasıyla, 36'ncı sıradan start aldı ve bir çok erkeği arkasında bıraktı. Her yıl genç yetenekleri motorsporlarına kazandırmayı amaçlayan Castrol, bu yıl da yarış severleri ve motorsporlarına gönül verenleri İstanbul Ralli Şampiyonası'da buluşturdu. Kötü hava koşullarına rağmen büyük bir mücadeleye sahne olan yarış, zorlu parkurlarıyla yarış severlere de nefes kesici bir ralli yaşattı. Castrol Seyirci Noktası'nda ağırlanan yarış severler, bir yandan parkurdaki mücadeleye tanıklık ederken, özel ikram ve aktivitelerle de keyifli bir gün geçirdiler. Yarışın devam ettiği saatlerde start alanında düzenlenen özel aktivitede, ünlü pilot Volkan Işık hayranlarıyla buluştu. 20 şanslı yarış sever Volkan Işık'a co-pilotluk yaparak yarış heyecanı yaşama imkanı buldu. Castrol İstanbul Rallisi'nin diğer ayakları 27 Aralık ve 10 Ocak'ta koşulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.