otohaber_logo
Haberler
İşte Brawn, işte Button
Formula 1 Brezilya Grand Prix’sinde 5’inci olan İngiliz pilot Jenson Button, kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı. Takımı Brawn GP de Abu Dabi’ye şampiyon unvanıyla gidecek.
İşte Brawn, işte Button


Formula 1'de sezonun sondan bir önceki yarışı Brezilya Grand Prix'sini, Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber kazanırken, Brawn GP'nin İngiliz pilotu Jenson Button da takımı gibi sezon şampiyonluğunu ilan etti. Interlagos Pisti'ndeki Brezilya GP'si olaylı başladı. Startın ardından üçüncülüğe yükselen Kimi Raikkonen, Mark Webber'e çarptı. McLaren pilotu Heikki Kovalainen spin attı. Ama, asıl büyük kaza Force India pilotu Adrian Sutil'in kontrolü kaybetmesiyle yaşandı. Sutil'in hemen arkasındaki Jarno Trulli de kontrolünü kaybedip duvara çarptı. Sutil'in otomobili piste geri savrulurken, bu kez arkadan gelen Fernando Alonso ile çarpıştı. Kaza sonrası üç sürücü de yarışa veda ederken güvenlik aracı piste girdi. Bu esnada pite giren McLaren'den Heikki Kovalainen benzin hortumu çıkmadan hareketlendi. Etrafa saçılan benzin, ön kanadını değiştirip piste dönmeye çalışan Kimi Raikkonen'in otomobilini alevler içinde bıraktı. Ferrari pilotu bu kazayı sorunsuz atlattı.

Sao Paulo kentindeki 4 bin 309 metre uzunluğundaki Interlagos Pisti'nde, 71 tur üzerinden yapılan yarışa ikinci sırada başlayan Webber, 1 saat 32 dakika 23.081 saniyede zafere uzandı. Almanya'da da birincilik kürsüsüne çıkan ikinci galibiyetine ulaştı. BMW. Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica'nın ikinci olup, bu sezon ilk kez kürsüye çıktığı yarışın üçüncüsü ise geçen sezonun şampiyonu, Macaristan ve Singapur Grand Prix'lerinin galibi, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton oldu. Çin, İngiltere ve Japonya Grand Prix'lerinin birincisi, Redbull'un Alman pilotu Sebastian Vettel mücadeleyi dördüncü sırada tamamlarken, pilotlar klasmanında ilk sırada yer alan Brawn GP'nin İngiliz pilotu Jenson Button da finişi beşinci sırada görebildi.

Avustralya, Malezya, Bahreyn, İspanya, Monaco ve Türkiye Grand Prix'lerinin galibi Button, yarışın ardından, 2009 sezonu şampiyonluğunu da erken ilan etti. Belçika Grand Prix'sinin galibi Ferrari'nin Finli pilotu Kimi Raikkonen'in altıncı sırada yer aldığı mücadeleye ilk sırada (pole position) başlayan Avrupa ve İtalya Grand Prix'lerinin galibi, Brawn GP'nin Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello ise sekizincilikle yetindi. Oldukça olaylı geçen Brezilya GP'si sonrası markalar klasmanında 161 puanı bulunan Brawn GP, sezon şampiyonluğunu ilan etti. Sezonun 18'inci ve son yarışı olan Birleşik Arap Emirlikleri Grand Prix'si, 1 Kasım Pazar günü Abu Dabi'de yapılıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.