otohaber_logo
Haberler
Kendine güvenen var mı?
Süpersporcunun elektronik yardımsız olması gerektiğini savunan İngiliz üretici Noble, rakiplerinin karşısına, “eski usul”, bozulmamış sürüş deneyimi sunmayı vadeden yeni aracı M600’ü çıkarmaya hazırlanıyor.
Kendine güvenen var mı?

İngiltere'nin yol tutuş konusunda efsane haline gelen süperspor otomobil üreticisi Noble, yeni aracı M600'ün üstündeki gizem perdesini kaldırdı. Daha önce hakkında pek çok dedikodu ve çizimler yayınlanan Noble M600'ün ilk resmi fotoğrafl arı gün yüzüne çıktı. Noble'nin resmi internet sitesinde araçla ilgili kısa bilgi notunda, M600'ün elektronik meleklerle korunmadığı ve her şeyin eski usul yürüdüğü bilgisi yer alıyor. Ön ve arka tasarımı Ferrari modellerini andıran aracın yüzünde ve yanlarda büyük hava giriş kanalları kullanılmış. Arka tarafta yer alan büyük difüzör ve stopların etrafındaki petekli hava giriş kanallarıyla dikkat çeken M600'ün karoseri tamamen karbon fi berden imal edilmiş. Ağırlığı 1.275 kg olan M600'de Volvo'dan alınan, 650 HP güç üreten çift turbo beslemeli 4.4 lt'lik V8 motor tercih edilmiş. Motorun ürettiği güç sürücünün isteğine göre üç kademeli olarak 450 HP, 550 HP ya da 650 HP olarak belirlenebiliyor. Maksimum hızı 362 km/s olan aracın ağırlık dağılımı 40/60 (ön/arka) biçiminde dengelenmiş. Katıksız ve bozulmamış bir sürüş deneyimi sunmayı amaçlayan araçta, sabit direksiyon, sabit amortisörler ve hidrolik desteğinin az olduğu demir fren diskler yer alıyor. ESP ve ABS gibi elektronik yardımcıların bulunmadığı M600'ün resmi tanıtımı 20-21 Eylül'de Goodwood Hız Festivali'nde yapıldı. Kasımdan itibaren siparişlerin alınacağı M600'ün fiyatının 300-350.000 Amerikan Doları arasında olması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.