otohaber_logo
Haberler
Kia'dan önemli yenilikler
Geleceğin yakıt teknolojileri üzerine yatırım yapan Kia, kompakt modeli Forte'de ilk kez kullandığı motor konsepti ve makyajlı cee'd modeliyle yarınları bugünden karşılıyor.
Kia'dan önemli yenilikler

Güney Koreli üretici Kia, ilk seri üretim hibrid otomobilini tanıtarak, yarının teknoloji yarışında "ben de varım" dedi. Ülkemizde satılan Cerato'nun halefi konumunda olan ve 2010'un ilk aylarında Türkiye'de de yollara çıkması beklenen Forte'nin hibrid versiyonu olan Forte LPI Hybrid'te 114 HP gücünde 1.6 lt'lik benzinli ve 20 HP gücündeki elektrik motorundan oluşan bir hibrid ünite görev yapıyor. Standart Forte modellerine göre iyileştirilen aerodinami, start-stop sistemi ve elektrik motorunun da desteğiyle LPI Hybrid 1 litre benzinle 17.8 km yol yapıyor. Şimdilik Güney Kore pazarında satışa sunulacak olan Forte LPI Hybrid'in Avrupa pazarına çıkış tarihi belli değilken, Kia'nın ikinci yeniliğini geçtiğimiz yıl satışa sunulan kompakt modeli cee'd'in makyajlanması oluşturuyor. Genel çizgilerin korunduğu makyajla birlikte araç, Kia'nın yeni marka yüzünü taşırken, iç mekanda da yeni kumandalar dikkat çekiyor. Makyajlı cee'd 2010 yılında satışa sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.