otohaber_logo
Haberler
Latvala son etapta kazanmayı başardı
Dünya Ralli Şampiyonası’nın beşinci ayağı olan Yeni Zelanda Rallisi’ni Ford’un Finlandiyalı pilotu Jari-Matti Latvala kazandı.
Latvala son etapta kazanmayı başardı


Dünya Ralli Şampiyonası'nın beşinci yarışı olan Yeni Zelanda Rallisi'ni Ford'un Finlandiyalı pilotu Jari-Matti Latvala kazandı. Bu sezon ilk, kariyerindeki üçüncü ralli zaferini kazanan Latvala, genel klasmanda da ikinci sıraya yükseldi. Latvala'ya birinciliği getiren olay, Sebastien Ogier'in finişe gelmeden önceki 3. virajda yaşadığı motor arızasıydı. Rallinin 2. günü sonunda liderliği ele geçiren ve son etaba kadar liderliğini sürdüren Fransız Ogier, son etabın son bölümlerinde yaşadığı motor arızası sebebiyle geriye düştü. Son etaba Ogier'in 6.2 saniye gerisinde başlayan Latvala, bu sayede Ogier'yi geçti ve birinciliğe ulaştı. Latvala'nın ilk, Ogier'nin 2. sırada bitirdiği Yeni Zelanda Rallisi'ni Fransız Sebastıen Loeb 3. sırada bitirdi. Bu sezon Türkiye Rallisi dahil 3 kez birinci sırada finişe ulaşan Loeb, 108 puanla genel klasman liderliğini sürdürdü.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.