otohaber_logo
Haberler
Merakla beklenen Nissan Z Nismo tanıtıldı
Nismo tarafından geliştirilen Nissan Z Nismo 420 HP güce sahip ve bu aracın güçlendirilmiş şasisi, eklenen gövde kitleri, elden geçirilen aktarma sistemi sayesinde Z modeline göre daha dinamik sürüş sunduğu belirtiliyor.
Beklenen otomobil Nissan Z Nismo tanıtıldı

Nissan’ın performanslı modellerine imza atan Nismo birimi tarafından tasarlanan Nissan Z Nismo yola tutunma özellikleri, sürüş sistemleri ve detaylarıyla öne çıkıyor. Bu özel otomobilin sonbaharda Amerika’da satışa çıkacağı belirtiliyor.

Nissan Z Nismo’nun yere basma kuvveti arttı,

Görünümündeki detaylarıyla Nissan Z’den ayrılan Nissan Z Nismo yeni tasarıma sahip ön tamponundaki hava kanalları ve spoylerleri sayesinde yüksek hızlarda aracın daha fazla yere bastırma kuvveti oluşturmasını sağlıyor. Üç parçalı bagaj spoyleri ve difüzörü sayesinde de daha da aerodinamik bir model olan Z Nismo, çift egzozu sayesinde iddialı bir görünüm sunuyor. Ayrıca bu aracın ön ile arka tamponlarında ve marşpiyellerinde bulunan kırmızı şeritleri, siyah boyalı tavanı ve 19 inçlik jantları sportifliğini besliyor.

Renk seçenekleri

Z Nismo’da siyah, gümüş, kırmızı, beyaz ve Nismo’ya özgü gri renk seçenekleri var.

Karoseri güçlendirildi

Karoserin burulma sertliğinin yüzde 2,5 oranında artırıldığı ve güçlendirilen gövdeye ek olarak ön ve arka süspansiyon bağlantılarının yeniden tasarlandığı belirtiliyor.

420 HP gücünde 

Nissan Z Nismo’nun motorunda turbo basıncı arttı, soğutma ile ateşleme ve yağlama sistemleri bu araç için tasarlandı. Yenilikleri sayesinde 420 HP üreten 3 litrelik çift turbo beslemeli V6 motor, Z modeline göre sadece 20 HP daha fazla güç üretiyor. Bu araçta 9 ileri otomatik şanzıman görev yapıyor. Ayrıca pist kullanımı için tasarlanan ve vites değiştirmede aktif rol üstlenen Sport+ modu özelliği sayesinde vites küçültme süresinin azaldığı belirtiliyor. Mekanik sınırlı kaymalı diferansiyel de bu aracın özellikleri arasında bulunuyor.

Nissan Z Nismo’nun iç mekanı

Nismo logolarının yer aldığı iç mekanda deri ve Alcantara kaplı direksiyon ile Recaro marka spor koltuklar dikkat çekiyor. Ayrıca alüminyum spor pedallar ve ısıtmalı deri elektrikli koltuklar da önemli detaylar arasında öne çıkıyor.

1 / 9

Nissan Z Nismo

Nissan Z Nismo

2 / 9

Nissan Z Nismo

Nissan Z Nismo

3 / 9

Nissan Z Nismo

Nissan Z Nismo

4 / 9

Nissan Z Nismo

Nissan Z Nismo

5 / 9

Nissan Z Nismo

Nissan Z Nismo

6 / 9

Nissan Z Nismo

Nissan Z Nismo

7 / 9

Nissan Z Nismo

Nissan Z Nismo

8 / 9

Nissan Z Nismo ve Nissan Z

Nissan Z Nismo ve Nissan Z

9 / 9

Nissan Z Nismo ve Nissan Z

Nissan Z Nismo ve Nissan Z

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.