otohaber_logo
Haberler
MG4 Electric XPower markanın en güçlü modeli
MG markasının bugüne kadar ürettiği en güçlü seri üretim otomobili olan MG4 Electric XPower tanıtıldı.
MG4 Electric XPower markanın en güçlü modeli

MG’nin tamamen elektrikli hatchback modeli olan MG4’ün XPower versiyonu Goodwood Hız Festivali’nde tanıtıldı. Bu araç toplamda 435 HP üreten iki elektrikli motoruyla MG’nin şimdiye kadar ki üretilen en güçlü modeli olacak. Geçmişte motorsporlarında mücadele eden MG Metro 6R4 modelinin 40’ıncı yılı anısına tasarlanan MG4 XPower’ın 2023 yılı son çeyreğinden itibaren Türkiye yollarına da çıkması planlanıyor.

En güçlü MG modeli

MG4’ün Modüler Ölçeklenebilir Platformu (MSP) üzerinden geliştirilen MG4 Electric XPower modelinin ön aksında bulunan elektrikli motor 201 HP ve arkasındaki ise 229 HP üretiyor. Toplamda 435 HP sistem gücü sunan bu araç 0-100 km/s hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlayabiliyor.

Görünümüyle de iddialı

Bu araç, üzerinde XPower yazan turuncu renkli fren kaliperleri ve yeni 18 inçlik alaşım jantlarıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca Hunter Green adı verilen yeşil rengi ile siyah tavanı ve yine siyah detaylarıyla da iddialı bir görünüm sergiliyor.


XPower modelinde Dinamik Viraj Kontrol Sistemi görev yapıyor.

Dinamik Viraj Kontrol Sistemi elektronik kontrollü kilitli diferansiyele ve akıllı motor kontrol özelliğine sahip. Sistem, dört tekerleğin her biri arasında tork yönlendirmesi yaparak, farklı sürüş koşullarında maksimum tutuş ve sürüş dengesi sağlıyor. Süspansiyon sistemi yüzde 25 oranında sertleştirilen bu araçta helezon yaylar, amortisörler, viraj denge kolları ve direksiyon sistemi yenilendi. Geliştirilen fren sistemi sayesinde 100-0 km/s durma mesafesinin 33,9 metre olduğu belirtiliyor.

1 / 3

MG4 Electric XPower

MG4 Electric XPower

2 / 3

MG4 Electric XPower

MG4 Electric XPower

3 / 3

MG4 Electric XPower

MG4 Electric XPower

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.