otohaber_logo
Sektörel
Sürücü Belgelerinde yeni dönem başlayacak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tanıtılması planlanan çipli sürücü belgelerinin kimlik kartı yerine de kullanılabileceğini duyurdu.
Sürücü Belgelerinde yeni dönem başlayacak

Yakın zamanda tanıtılması planlanan çipli sürücü belgeleri, nüfus cüzdanı yani kimlik kartının yerini de alacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada yeni sürücü belgelerinin çipli olacağı ve kimlik kartları gibi kullanılacağı belirtildi. Vatandaşlar çipli sürücü belgesiyle gerekli tüm işlemleri yaptırabilecekler. Çipli sürücü belgelerinde otomobil simgesi olarak Togg’un kullanılacağı belirtiliyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada “Bu yıl, bir sürprizimiz var ve ehliyetimizi çipli yapıyoruz. Çipli ehliyetimiz kimliğimize, kimliğimizi de ehliyetimize yükleyebileceğiz. B sınıfı sürücü belgesi olan vatandaşlar, A1 sınıfında yer alan 125 cc ve altındaki motosikletleri de kullanabilecekler. Bakan Soylu yaptığı açıklamada “motor silindir hacmi 125 cc ve altında olan motosikletlerin kullanımı arttı. Birçok insan motosiklet için ehliyet almak durumunda mıyım diyor. Biz bunların kullanımının sahibi bir bakanlığız. Arkadaşlarımız çalıştı; Milli Eğitim Bakanımız ile konuştum. 125 cc altı motorlar B sınıfı ile kullanılabilecek. Sadece bir iki ek ders alacaklar."  

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.