otohaber_logo
Test Merkezi
Sürüş izlenimi - Alfa Romeo Giulia Veloce
Alfa Romo Giulia, Veloce versiyonunda çok daha ciddiye alınması gereken bir orta sınıf sporcusu haline gelmiş.
Sürüş izlenimi - Alfa Romeo Giulia Veloce

Alfa'daki gidiş iyi bir sonuç verecek gibi görünüyor. Yaklaşık 10 yıllık bir kendini arayış dönemini geride bırakan İtalyanlar, Giulia ile orta sınıfta yeniden seslerini yüksek çıkartan bir modele kavuşalı henüz 1 yıl olmadan bu kez modelin Veloce versiyonuyla keyif ve mantık arasında dengeli bir birliktelik sunabilen bir otomobile sahip.

Bunun için 2,0 lt'lik benzinli ve 2,2 lt'lik dizel motorları güçlendirip sırasıyla 280 HP ve 210 HP elde edilmiş ve dört tekerlekten çekiş standart donanıma eklenmiş. Arkadan itiş ağırlıklı dört tekerlekten çekiş sistemi otomobilin sportif ruhunu dizginlemeden daha fazla denge sunmayı beceriyor. Sürücü ve otomobil bir bütün olup sürüşü bir işbirliği haline getiriyor.

2,0 lt'lik benzinli ünite doğal olarak daha canlı tepkilere ve daha agresif bir çalışma karakterine sahipken, aynı zamanda sesiyle de keyif veriyor. Dizel ünite daha akıcı ara hızlanma deneyimi yaşatırken, 8 ileri vitesli otomatik şanzımanın vites değişimleri de tıpkı otomobilin genel karakteri gibi canlı bir biçimde gerçekleşiyor. İlk etapta standart versiyonlar ve performanslı Quadrifoglio arasında bir çözüm sunamayan Alfa Romeo Giulia, Veloce ile isteyenlere benzinlinin canlılığını veya dizelin doluluğunu sunabiliyor.

Alfa Romeo'nun Avrupa, Kuzey Afrika ve Körfez bölgelerinden sorumlu ismi Fabrizio Curci'nin de dediği gibi Giulia Veloce spor otomobil kullanmak zorunda kalmadan sportif sürüş isteyenler için biçilmiş kaftan.

Yazı: Thomas Geiger-Eray Özgür

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.