otohaber_logo
Haberler
Toyota hidrojen yakıt hücreli pikap geliştiriyor
Hidrojen yakıt hücreli araçlar geliştirip üretmek için büyük yatırımlar yapan Toyota, şimdi Hilux modeli üzerinde çalışmalara başladı.
Toyota hidrojen yakıt hücreli pikap geliştiriyor

Toyota, geçtiğimiz yıl İngiltere’de otomotivin gelecek teknolojilerini geliştirmek adına destek sunan APC’ye başvurdu ve elde edilen fon ile Hilux modelinin yakıt hücreli prototipini geliştirmeye başladı. 

1 / 3

Japon üretici Toyota Hilux

Japon üretici Toyota Hilux

Japon üreticinin İngiltere’de Burnaston’ta bulunan tesisinde ilk prototip araçları üretilecek. Performans sonuçlarının ardından ise hedef küçük adetli bir seri üretim gerçekleştirmek olacak.

2 / 3

Toyota projesi

Toyota projesi

Toyota ile birlikte Ricardo, ETL, D2H ile Thatcham Research mühendislik şirketlerinden oluşan konsorsiyum, Mirai’de de yer alan ikinci nesil Toyota yakıt hücresi donanımını kullanarak, Hilux’ı yakıt hücreli bir araca dönüştürüyorlar. 

3 / 3

Toyota bu projeyle yakıt hücresi teknolojisinin farklı alanlarda kullanılabileceğinin altını çizerek, karbonu azaltmada tüm endüstrinin ileriye gitmesine katkı sağlayacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.