otohaber_logo
Haberler
Toyota Yaris’in satışları 10 milyonu aştı
Toyota’nın 10 milyondan fazla satılan model ailesine Yaris de eklendi.
Toyota Yaris’in satışları 10 Milyonu aştı

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Toyota’nın 8 haneli yani 10.000.000’dan fazla satılan Corolla, Camry, RAV4, Hilux ve Land Cruiser modellerinin arasına Yaris de eklendi.


 

 

1 / 3

10 milyondan fazla satıldı

10 milyondan fazla satıldı

Toyota Yaris, Ocak 1999'da satışa sunulmasının ardından Avrupa’da en çok satılan otomobillerden biri olmayı sürdürüyor. Dünya genelinde 10 milyondan fazla satılan Yaris'in dördüncü nesli güncel model yelpazesinde yer alıyor.

2 / 3

Toyota Yaris 10 ülkede üretiliyor.

Toyota Yaris 10 ülkede üretiliyor.

Toyota Yaris'in üretimi 1999 yılında Japonya’da başladı ve bu küçük otomobil günümüzde Brezilya, Çin, Tayvan, Endonezya, Malezya, Pakistan, Tayland, Fransa ve Çek Cumhuriyeti'nde de imal ediliyor. Avrupa’da 2001 yılından bu yana Yaris üretimi gerçekleştiriliyor ve toplam üretim rakamı 4,6 milyonun üzerine çıktı.

3 / 3

Toyota Yaris'in Avrupa satışları 5 milyonu aştı

Toyota Yaris'in Avrupa satışları 5 milyonu aştı

1999 yılında ilk nesil Yaris’in tanıtılmasından bu yana Avrupa’da Yaris ailesinin toplam satışları 5.155.000 adedi aştı. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl, Toyota’nın Avrupa satışlarının üçte birinden fazlasını, Yaris ürün gamı temsil etti.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.