otohaber_logo
Haberler
Türkiye'nin yeni otomobili
Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobilleri olan sedanlar arasında ilk akla gelen, 2003-2009 yılları arasında ülkemizde toplam 143.000 adetlik satışa ulaşan Megane Sedan bayrağı Fluence’a devretmeye hazır. Bursa’da üretilecek Fluence kasım ayında ilk ön
Türkiye'nin yeni otomobili

Türkiye'nin satış şampiyonu Megane Sedan'ın bantlarda damalı bayrağı görmesine sayılı gün kala Renault Mais ve Oyak Renault, Frankfurt Fuarı'nda dünyaya tanıtılacak olan yeni sedanın tanıtımını herkesten önce Türk gazetecilere yaptı.

Öncelikle Fluence'da ( okunuşu Fluans) Fransız, Türk, Koreli ve Japon mühendislerin ortak emeğinin olduğunu hatırlatmakta fayda var. 250 milyon Euro'luk toplam yatırımın sonunda Bursa fabrikası için harcanan 110 milyon Euro ekonomik durgunluk ortamında ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacaktır. Renault Symbol, 3 ve 5 kapı Clio HB ve Clio Grand Tour ile aynı üretim bantlarını paylaşacak olan "yeni şampiyon adayı" 5 kıtada 100'den fazla ülkeye ihraç edilecek. Kore'de Samsung markası altında üretilip satılan Fluence, 28 aylık yoğun bir çalışmanın ürünü. Fluence'in kusursuz olması için Türk mühendisler Fransa'da 45.000 saatlik eğitim almışlar. Yıllık 100.000 adetlik üretimi hedeflenen Fluence üretiminin yaklaşık yüzde 80'i ihraç edilecek.

Fluence'ın üretim detaylarının ardından kendisiyle tanışmamız sırasında ilk dikkat çeken aracın 4.620 mm'yi bulan uzunluğu, badem farları ve şık stoplar oldu. Sınıfının en uzunlarından biri olmayı kafasına koyan Fluence 2.702 mm'lik dingil mesafesiyle de iç mekanda geniş bir alan sunmayı hedefliyor. Altyapısında Megane HB ile yüzde 30 oranında aynı parçaların kullanıldığı Fluence, bir üst sınıfın beklentilerine de cevap vermeyi amaçlıyor. İç mekanda HB kardeşiyle benzer bir kokpit kullanılan Fluence'ın asıl farkı bagajında saklı. 530 litrelik oldukça geniş bir bagaja sahip olan Fluence böylece selefine 10 litrelik de bir fark atıyor.

Konfor, malzeme kalitesi ve işçilik konusunda referansını Megane HB olarak belirleyen Fluence'da kartlı giriş, entegre navigasyon, 3D Arkamys müzik sistemi gidi donanımlar da bulunacak.Motor ve şanzıman alternatiflerindeyse 1.5 dCi ünitenin 85 ve 105 HP'lik 2 versiyonuna, benzinli motorlarda otomatik veya manuel şanzıman alternatifleriyle donatılan 110 HP gücündeki 1.6 ünite eşlik edecek. Kasım ayında Türkiye'de bayilerde yerini alacak olan Fluence dünyada ilk olarak ülkemizde satışa sunulacak. 1.5 dCi 85 HP'lik motorun ortalama yakıt tüketimi 4.5 lt/100 km egzoz salınımı ise 119g/km olarak veriliyor

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.