otohaber_logo
Haberler
VW'den yeni coupe
Hibrid savaşında uzun süredir cepheden uzak duran Volkswagen, seri üretime çok yakın olan NCC konseptiyle, yakın gelecekteki hibrid hücumunun ipuçlarını zarif ve sportif bir elbisenin altında sunuyor.
VW'den yeni coupe




Kompakt sınıfta çekicilik söz konusu olduğunda kimleri sayarsınız? İtalyanları, Fransızları ve hatta Japonları bile bu listeye katabilirsiniz. Peki Almanya'dan birini seçecek olsanız listenizde bir Volkswagen olur muydu? Hiç sanmıyoruz. Zira, kaliteleri, motor ve şanzıman teknolojileriyle kendilerine hayran toplayan Volkswagen Golf ve Jetta, üretilen hiçbir nesillerinde görenin bir kez daha dönüp baktığı güzellik sembolleri olamadılar. Ancak bu durum değişmek üzere, çünkü Volkswagen, 2010 Detroit Otomobil Fuarı'nda sergilediği New Compact Coupe (NCC) konseptiyle, kompakt sınıfta zarif ve çekici bir kompakt coupe'nin nasıl olması gerektiğini ortaya koydu. 2011 sonunda tanıtılması beklenen yeni Golf 'ün de yüzünün neye benzeyeceğine dair ipuçları sunan araç, eğimli C sütunu, duru çizgileri ve orantılı hatlarıyla klasik bir coupe zarafetine sahip. Audi ve geleneksel Volkswagen çizgilerinin bir sentezi gibi duran otomobil, karoserinin altındaki teknolojilerle de Volkswagen'in yarınına parlak ve iç açıcı bir ışık tutuyor. 1.4 lt 150 HP'lik benzinli TSI ve 27 HP'lik elektrik motorundan oluşan hibrid ünitesine sahip olan çevreci coupe, 227 km/s'de son bulan maksimum hızı ve 8.6 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresine rağmen, 4.2 lt/100 km'lik ortalama tüketim ve 98 g/km'lik CO2 emisyon değerleriyle markanın Blue-Motion tasarruf serilerini bile geride bırakıyor.



Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.