otohaber_logo
Haberler
Yeni Passat'ın son detayları
1.4 TSI motoruyla 2006’dan beri yılın motoru unvanını kazanan Volkswagen, TSI motor ailesine tutumlu ve çevreci yeni 1.2 lt’lik motor seçeneği ekledi. 1.2 lt’lik motor yeni Polo’da kullanılmaya başlandı.
Yeni Passat'ın son detayları


Volkswagen'in 2009 Viyana Motor Kongresi'nde tanıttığı 1.2 lt TSI motor ilk olarak yeni Polo'da kullanılmaya başlandı. 105 HP güç üreten 1.2 lt'lik benzinli motor, Polo'nun yanı sıra önümüzdeki günlerde Golf ve Golf Plus'ın da motor seçeneklerine eklenecek. Volkswagen'in ayrıca yeni motorunu grup şirketleri olan Seat ve Skoda'nın küçük ve kompakt sınıftaki modellerinde de yer vermesi beklenirken bu motorun özellikle yeni Audi A1'de de yerini alması muhtemel. Alüminyumdan üretilerek daha hafif hale getirilen turboşarjlı direkt enjeksiyonlu motorun daha düşük yakıt tüketimi ve karbondioksit salınımına sahip olması sağlanmış.

Öte yandan, Volskwagen'in uzun süredir Amerika pazarı için üzerinde çalıştığı Honda Accord'a rakip olarak üreteceği orta sınıftaki aracının yeni çizimleri yayınlandı. Volkswagen Passat'ın yerini alacak olan yeni aracın çok daha sportif görünümlü bir araç olacağı açıklandı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.