otohaber_logo
Haberler
VW Beetle’ı ne kadara toplarım?
Klasik otomobilleri çok sevdiğim için 1965 model VW satın aldım. Bu otomobili orijinaline sadık kalarak restore etmek istiyorum. Bunun için ne kadar bir bütçeye ihtiyacım var. Ayrıca bu aracın teknik özelliklerini yayınlar mısınız?
VW Beetle’ı ne kadara toplarım?


Sayın Sabahattin AKDENİZ,

Dünyanın en çok üretilen ve satılan modellerinden biri olan VW Beetle ya da Almancasıyla Kafer, dönemin ekonomik, sağlam ve kullanışlı otomobillerinden biriydi. Ancak satın almayı düşündüğünüz 45 yaşındaki otomobilin ekonomik ömrünü tamamladığı unutulmamalısınız. Buna rağmen yapılacak yenileştirme ve revizyon çalışmaları uzmanlaşmış ustalar tarafından yapılmalı. En büyük masrafa sahip olan kaportanın düzeltilmesi, pasların giderilmesi ve birçok işlem karşısında tamamen sökülmesi gereken otomobilin toparlanması sırasında çok iyi bir işçilik gerekir. Ayrıca motor, şanzıman ve diferansiyelin elden geçirilmesi, aracın elektrik, süspansiyon ve direksiyon sistemlerinin kontrolü ve restorasyonu 10.000-15.000 TL'ye mal olabilir. Bu revizyon sırasında parçaların temini, lastik, akü gibi parçalar da araç maliyetini arttıracak. Bu kadar yüklü maliyet karşısında tekrar düşünmenizi öneriyorum.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.