otohaber_logo
Haberler
Opel Meriva'yı tamamen yeniledi
Yeni Meriva birbirinin tersine açılan kapılarıyla küçük MPV sınıfında kimsenin cesaret edemediği bir konuma oynuyor. Araç hareket halindeyken açılmayan arka kapılar, ebeveyn ve çocuklar arasındaki iletişimi kuvvetlendirecek ve güvenlik seviyesini en üst d
Opel Meriva'yı tamamen yeniledi


Meriva ilk olarak 2003 yılında tanıtıldığında, değişken kabin içi çözümleriyle esneklik şampiyonu olarak adlandırılmıştı. Şimdiyse Opel, bu konsepti modern tasarım anlayışı, yenilikçi ve farklı çözümlerle yeni baştan ele alıyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak yeni Meriva, ilk olarak Insignia'da, ardındaysa yeni Astra'da görülen modern, dışavurumcu ve dinamik tasarım anlayışını barındırıyor. Buna ilaveten otomobilin en büyük tasarım özelliği olarak ters açılan kapılar görünüyor. Opel, yeni Meriva'nın bu modern özelliklerinin kabin içi çözümlerinde de devam edeceğini söylüyor. Birinci jenerasyonda bir devrim olarak görülen FlexSpace arka koltuk çözümleri yeni modelde de devam ederken, buna FlexDoors teması eklenmiş. Yeni Meriva böylece sınıfında hiçbir otomobilde olmadığı gibi geniş ve kullanışlı bir kabin içi sunmayı planlıyor. Opel'in satış, satış sonrası ve pazarlama Başkan Yardımcısı Alain Vesser yeni Meriva için şunları söylüyor: "Yeni Meriva ile otomotiv dünyasında değişkenlik konusunda lider bir otomobil yaratmak istedik. Kişinin hayatını kolaylaştıran bu kadar fi kri bir arada sunan başka bir model daha bilmiyorum." Dediklerinde de son derece haklı. Özellikle FlexDoors bu konuda yapılan en büyük çalışma olarak görünüyor. Sistem ters açılan ön-arka kapılardan oluşuyor ve aslında daha önce Mazda ve RX-8 ve Rolls-Royce Phantom gibi otomobillerde de kullanılmış olduğu için yeni değil. Ancak Opel'in konsepti, kapıların birbirinden bağımsız olarak açılabilmesine ve tam boyutlu bir kapının kullanımına olanak verdiği için yenilikçi. Ayrıca bir aile otomobilinde de ilk defa ters açılan kapılara rastlıyoruz. Opel bu sistemin normal kapılara göre daha güvenli olduğunun da altını çiziyor. Aile kullanımı için geliştirilen Meriva'da, kapılar açıldığında bir ebeveyn otomobilinden inerken çocuğu ile arasında herhangi bir engel kalmadığı için bu, özellikle çocukların yola atlaması gibi tehlikeli durumların önüne geçiyor. Kabin içinde de FlexRail adı verilen ve öne-arkaya kayabilen orta konsol gibi değişken özelliklere rastlamak mümkün. Ön koltukların ayar seçenekleri sınıfının en geniş ön hacmini sunmasına yardımcı oluyor. Otomobilde ilk etapta turbo motorlu, güçleri 75- 140 HP arasında değişen motorlar sunulacak. Daha sonraya EcoFlex adı verilen ultra ekonomik seçenekler de alternatifl er arasında olacak. Yeni Meriva'nın bu motor seçenekleri 5 ya da 6 ileri manuel veya 6 kademeli otomatik şanzımanla alınabilecek. Almanya'da tasarlanıp geliştirilen otomobil, Opel'in İspanya'da, Zaragoza'daki fabrikasında üretilecek. Yeni Meriva, yaz aylarında Avrupa'da, eylül ayındaysa ülkemizde satılacak ancak hangi motor seçeneklerinin getirileceği henüz netlik kazanmadı.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.