otohaber_logo
Haberler
Markalardaki üretim hataları devam edecek mi ?
Çok sayıda otomobil markasının 2010 yılında yaşadığı üretim hataları ve geri çağırmalarını nasıl karşılıyorsunuz? Özellikle Toyota, Honda ve VW gibi büyük markaların yaşadıkları bu sorunlar gelecekte çözülecek mi?
Markalardaki üretim hataları devam edecek mi ?
Sayın Turan Sallanır,

Seri üretim şartlarında kalite kontrol ve benzeri emniyet çalışmaları ne yazık ki üretilen binlerce parçanın teker teker kontrol edilebildiği bir düzen değildir. Belli aralıklarla tesadüfü seçimlerle üretim bandındaki ürünler kademe kademe kalite kontrole alınır ve sonuçlar da bu düzen içerisinde değerlendirilir. Son yılların globalleşme sürecindeki üretim zenginliği ve üretilen malzemelerin farklı ülke bazında fason şartlarda oluştuğunu da düşünürsek, bazı üretim hatalarının artması hiç de şaşılacak bir sonuç olmaz. Bu üretim hataları dizisi aslında yeni bir olay değil. Uzun yıllardır benzer üretim hataları kullanıcıya yansıtılmadan periyodik bakımlarda düzeltildi ve geliştirildi. Aslında otomobil üretiminin biraz da doğasında var bu uyumsuzluklar. Bir aracı üretim aşaması sonrasında ne kadar test ederseniz edin farklı ülke ve hava şartlarında farklı kişilerin kullanım özellikleri ve yol şartları birleştiğinde hesapta olmayan bir çok sorun oluşur ve bu da zaman içinde edinilen tecrübeler ile giderilir. Bu nedenle ben de birçok kişi gibi yeni üretilen bir ürünü bir yıl geçmeden satın almayı tavsiye etmeyenlerdenim. Yaşanan
olumsuzlukların bilgi paylaşım zenginliği avantajları ile hızla çözümleneceğinden de şüpheniz olmasın.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.