otohaber_logo
Haberler
Benzin Zammına Alışıldı
Akaryakıt fiyatlarının sürekli artması ve 4.5 TL barajına yaklaşmasıyla başlattığımız anketimizin ilk günlerinde okurlarımız zamlara tepkiliyken, zamanla alıştıklarına dair cevaplar vermeye başladı.
Benzin Zammına Alışıldı

Son zamanlarda kullanılabilir enerji çeşitlerine yönelik teker teker "güncelleme" yapıldı! Petrol fiyatlarının yükselmesi neden gösterilerek doğalgaz ve elektriğin yanı sıra akaryakıta bir ay içerisinde üç defa zam geldi.

İlk iki enerji çeşidi bir yana, özellikle akaryakıtla ilgili olanlar hiç de şaşırtmadı. Yıllardır en ufak olumsuzluktan dahi nasibini alan benzin, motorin vs. zammına halkımız da alıştı. Biz de bunun üzerine, akaryakıt zammının yapılmaya devam ettiği ve 4.5 TL'ye yaklaştığı günlerde internet sitemiz www.otohaber.com.tr üzerinden bir anket yaptık. Sorumuz, "Benzinli otomobil kullanmayı bırakmanız için fiyatının daha ne kadar yükselmesi gerekiyor?" idi.

Ankette dikkat çeken ayrıntı ise, en çok oy alan şıktan ziyade, zamanla fikirlerin değişmesi oldu. Öyle ki zammın ilk günlerinde "Yerli otomobil değil, yerli petrol lazım" diyenler ağır basarken, zaman geçtikçe "Farketmez, her türlü kullanırım" şıkkını işaretleyenler öne çıktı. Nasıl derler bilirsiniz, "İnsan zamanla her şeye alışıyor"!

Diğer yandan 2.000'in üzerinde oylanan ankette en az oylanan, yüzde 6.3 ile "5 TL'yi bulmalı" seçeneği oldu. Onu, yüzde 22.3 ile "Yerli otomobil değil, yerli petrol lazım" şıkkı takip etti. LPG taktırmayı düşünenlerin oranı da oldukça fazlaydı: Yüzde 23.5. "Şimdiden bıraktım bile" diyenler, yüzde 23.6 ile ikinci sıraya yerleşti. Geride kalan dört seçeneğin ardından zirve, "Farketmez, her türlü kullanırım" diyenlerin oldu. Bu oyun oranı ise yüzde 24.2 olarak tamamlandı.

Son olarak, benzin fiyatlarına geçtiğimiz hafta 12 kuruşluk bir indirim uygulandı. Akaryakıt zamlarına oldukça alıştığımız şu ortamda, indirim kelimesiyse şaşırtmaktan ziyade tedirginlik uyandırıyor. Demek ki yakın zamanda 12 kuruştan çok daha yüksek bir zam daha bizi bekliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.