otohaber_logo
Haberler
BMW F1'den çekiliyor
BMW, Münih’te düzenlediği basın toplantısında 2009 sezonu sonunda Formula1’den çekileceğini açıkladı. Yönetim kurulu başkanı Dr. Norbert Reithofer alınan bu kararın kendileri için zor bir karar olduğunu ancak şirketin gelecek stratejileri için alınması ge
BMW F1'den çekiliyor

Formula1'de yer almalarının markanın pazarlaması açısından anahtar noktalardan birini oluşturduğunu belirten Reithofer, ayrıca 1999'dan beri markanın Formula1 operasyonlarının yönetilmesinden sorumlu olan Mario Theissen ve ekibine teşekkürlerini sundu. BMW Motorsporları direktörü olarak görev yapan Mario Theissen, Williams'la başlayan motor ortaklığı sürecinde BMW'yi temsil etmiş, ardından markanın Sauber takımını satın almasından sonra tüm operasyonların başına geçmişti. Theissen, BMW'nin bu kararına neden olan gerekçelere bakarak kararı anlayışla karşıladığını belirtti. Theissen "Genel bir çerçeveden baktığımda bu kararın sebebini anlayabiliyorum, şimdi sezonun kalan yarışlarına odaklanarak savaşçı ruhumuzu gözler önüne serip, güzel bir sonuçla Formua1'e veda etmek istiyoruz" dedi.

Geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyelerinden Dr. Klaus Draeger de bu sezon alınan kötü sonuçların da takımın bu kararı vermesinde önemli bir rol oynadığını belirti ve: "Takımı zirveye taşımak 3 yılımızı aldı fakat maalesef bu sezon ki beklentilerimizi karşılayamadık. Buna rağmen 10 yıllık Formula1 tecrübemiz geliştirme mühendislerimiz açısından büyük etki yarattı. Yol otomobillerine de aktarabildiğimiz birçok teknolojik yeniliklere imza attık." dedi. BMW, markanın diğer serilerdeki otomobil ve motorsporları aktivitelerinin devam edeceğini belirtirken bu konudaki merakları da gidermiş oldu.

Sauber takımını satın aldıktan sonra BMW Sauber F1 olarak 2006 sezonunda pistlere merhaba diyen İsviçre-Almanya merkezli takım, ilk sezonunu markalar klasmanında 5'nci olarak tamamlamıştı. 2008 sezonunda ise Robert Kubica Kanada Grand Prix'sinde takımın ilk galibiyetini elde etmişti. Bunun yanında yine takım ilk pole pozisyonunu Kubica ile Bahreyn'de kazanmış ve takım 16 kez podyuma çıkma başarısı göstermişti. Bu yıl ise geride kalan 10 yarışta takım sadece 8 puan toplayabildi ve klasmanda 8'inci sırada bulunuyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.