otohaber_logo
Haberler
FIA'nın yeni başkanı kim oldu?
FIA'da Max Mosley'nin yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra yapılan seçimlerde Jean Todt ve Ari Vatanen'in giriştiği sert başkanlık mücadelesi sonuçlandı.
FIA'nın yeni başkanı kim oldu?



Uzun süre motorsporları dünyasının en üst noktalarında yönetici olarak görev yapan ve özellikle Ferrari'deki dönemiyle Formula 1 ikonlarından biri haline gelen Jean Todt, FIA'nın yeni başkanı oldu. Uzun süredir FIA'da başkanlık görevini yürüten Max Mosley'nin tekrar aday olmayacağını açıklamasından sonra başlayan süreç, böylece yine Mosley'nin desteklediği aday olan Todt'un başkanlığı ile sonuçlanmış oldu. Paris'te yapılan seçimlerde rakibi Ari Vatanen'le sert bir rekabete giren Todt, özellikle Formula 1 dünyasının büyük desteğini gördü. Toplam 159 oyun kullanıldığı seçimlerde eski Dünya Ralli Şampiyonu Ari Vatanen, 49 oy alırken, başkan olarak seçilen Todt 85 oy almayı başardı. 15 oy ise geçersiz sayıldı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.