otohaber_logo
Haberler
1.200 HP'lik Lotus
Lotus’un Elise modelinin birçok versiyonunu görmüştük ama Amerikalı modifiye firması Hennessey olaya başka bir boyut kazandırarak aracın 1200 HP’ye kadar erişmesini mümkün kılmış.
1.200 HP'lik Lotus



Hennessey'i birçok spor otomobile yapmış olduğu çılgın modifi ye işlemleriyle tanıyoruz. Viper modellerine çift turbo uygulamaları, Camaro modellerine supercharger eklemeler, Nissan GT-R'lara 800 HP gibi "abartılı" ve akıl almaz projeler Hennessey'in müşterileri için sunduğu alternatiflerden bazıları. Şimdiyse karşımıza yepyeni bir modelle çıkıyorlar: Lotus Elise üzerinden geliştirilmiş Hennessey Venom GT. Bu otomobil hayatına bir Lotus Elise olarak başlıyor. Lotus şasisi, Hennessey'in Silverstone'daki tesislerinde uzatılma ve güçlendirilme işlemlerine tabi tutulurken, bu esnada Teksas'taki ana merkez de Corvette ZR1'in 6.2 lt'lik V8 LS9 motorunu teslim alıyor ve üzerinde çalışmaya başlıyor. Venom GT için 3 farklı güç paketiyle alınabilen bu motor başlangıç seviyesi olarak 725 HP'lik bir versiyon sunarken, daha fazla güç isteyenler için iki adet çift turbo beslemeli 1000 ve 1200 HP gücündeki alternatifler de sunuluyor. Daha sonra bu motorlar İngiltere'ye nakledilerek son halini almış şasiye monte ediliyor ve ortaya, tasarım olarak "az da olsa" Lotus Elise'e benzeyen Venom GT çıkıyor. Otomobilin şasi ve karoserinde karbon-fiber kullanımına yer verilmesi, ağırlığın V8 motora rağmen 1071 kg gibi oldukça düşük bir değerde kalmasını sağlıyor. Motorun gücü 6 ileri Ricardo imzalı şanzımana aktarılırken, Michelin lastikleri çevreleyen jantlar da karbon-fiberden üretilmiş. Ayrıca önde 15 inç, arkada 14 inçlik karbon-seramik frenler de otomobilin ağırlığının düşük olmasını sağlayan diğer etkenlerden. Hennessey, otomobilin performans verileri için herhangi bir açıklama yapmasa da tüm versiyonların 0-100 km/s hızlanmasını 3.0 saniyenin altında gerçekleştirmesi, maksimum hızlarının da 320 km/s'den fazla olması bekleniyor. Otomobilin diğer dikkat çeken özellikleri arasında ayarlanabilir arka kanat ve süspansiyon sistemi bulunuyor. Venom GT'den yılda sadece 10 adet üretilecekken, şimdiden 2010 yılı için ayrılan bu kontenjanın 4'ü satılmış durumda. En ucuz versiyonun fiyatı yaklaşık 500.000 Euro iken diğer versiyonlar doğal olarak daha pahalılar. Firma, Venom GT'nin şanslı alıcılarına otomobillerini tanımaları için bir günlük kurs verecek. Otomobil ilk olarak Goodwood Hız Festivali'nde görücülerin karşısına çıkacak. Ne diyelim, "bir gün 1000 HP'lik bir Elise üretilirse alacağım" diye düşünüyorduysanız, hiç durmadan para biriktirmeye başlayın...

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.