otohaber_logo
Haberler
Yeni Kambur
BMW’nin lüks tabakaya son dönemde verdiği en özgün ödüllerden biri olan X6’nın büyük başarısı daha küçük bir coupe karakterli SUV’nin önünü açarken, Şanghay Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak X4 Concept, seri üretime sayılı saatler kalmış izlenimi veren görün
Yeni Kambur

Mercedes-Benz, CLS Serisi ile coupe-sedan kavramını yaratmış olabilir ama BMW de X6 ile SUV dünyasını coupe tarzıyla tanıştırmıştı. 2008'de yollara çıkan heybetli SUV, radikal tasarımıyla otomobil dünyasını ikiye bölmüş olsa da, kesin olan şey bu lüks ve farklı SUV'nin gerçek bir satış başarısı gösterdiği. Tamamen aynı altyapıyı ve motorları kullandığı, aynı zamanda da kendinden daha kullanışlı bir otomobil olan X5'ten yabana atılmayacak oranda pahalı olmasına rağmen satışlarıyla BMW'nin yüzünü güldüren X6'dan büyük boyutları ve yüksek fiyatı yüzünden uzak duranlar, 2014'ten itibaren yeni bir X modeliyle tanışacaklar. Markanın Şanghay Otomobil Fuarı'nda sahneye çıkartacağı yeni SUV modeli X4, ana hatlarıyla ağabeyi X6'ya sadık kalırken, model kodlamasından da anlaşılacağı gibi X3 ve X5 arasına konumlandırılacak. 4.65 metrelik uzunluğuyla X3'ün seviyesini sunan konseptin yüksekliği 4 cm azaltılırken, genişlikse 3 cm arttırılmış. BMW'nin güncel 3 Serisi ile birlikte kullanmaya başladığı daha sert ve köşeli yüz ifadesinin bir yorumunu taşıyan X4 konseptinde, ızgarayla bütünleşen agresif farlar, krom şeritler ve kaslı motor kaputu dikkat çekiyor. Kapı kolları ve yan aynaları hariç, noktasına-virgülüne dokunulmadan seri üretime hazır görünen X4 konseptinde profildeki çok belirgin kat izleri güçlü görünümü desteklerken, aracın arka tasarımında rol modeli olan ağabey X6'ya sadık kalınmış. X3 platformunda üretilecek olan X4'ün iç mekanı şimdilik karartılmış camların ardında sır gibi dursa da, kokpitin X3'ten daha sportif ve lüks nüanslarla ayrılacağını tahmin etmek zor değil. X6'da 4 veya 5 kişilik kabin seçenekleri sunan BMW'nin benzer bir stratejiyi X4'te de tercih etmesi beklenirken, eğimli tavanın etkisiyle özellikle arka koltuklar ve bagaj X3'e göre daha dar olacak. X3'te güçleri 184 HP ile 306 HP arasında değişen benzinli ve dizel motorlar kullanan BMW, benzer bir reçeteyi X4'te de karşımıza çıkartırken, X3'ün sportif ve dinamik bir türevi rolüne soyunan X4'te, gelecek nesil M3'te kullanılacak olan 3.0 lt'lik çift turbo beslemeli motorun da 400 HP civarında güçler kullanılması bekleniyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.