otohaber_logo
Haberler
İzmitli i10 Satışta
Hyundai’nin ikinci neslinde Türkiye’de üretilen minik sınıf temsilcisi i10, iki motor seçeneğiyle satışa sunulurken, rekabetçi başlangıç fiyatı ve zengin donanım aracın iddiasını arttırıyor.
İzmitli i10 Satışta
Türkiye'de üretilen otomobiller arasındaki yerini alan Hyundai i10, üretildiği topraklarda da satışa sunuldu. Tam anlamıyla minik sınıfta yer alan birinci neslin aksine minik ve küçük sınıf arasında bir yerde konumlandırılan yeni i10, 80 mm uzayarak 3665 mm'ye ulaşmış. Genişlikteki 65 mm'lik artış ve yüksekliğin de 40 mm azalmasıyla selefine göre daha dengeli karoser oranlarına kavuşan yeni i10 aynı zamanda dinamik tasarımıyla da dikkat çekiyor.
Bir önceki nesle göre yüzde 12 artarak 252 litreye ulaşan bagaj hacmini 1046 litreye kadar arttırmak mümkün. Yeni i10'da 66 HP 1.0 lt ve 87 HP 1.2 lt olmak iki farklı benzinli ünite görev alıyor. 998 cc hacme sahip 1.0 lt'lik versiyon 3500 d/d'den itibaren maksimum 94 Nm tork üretiyor. İkili (DUAL) CVVT (Sürekli değişken supap zamanlaması) sistemi egzoz / emme supaplarının açma ve kapanma zamanlamasını, motor devri ve araç yüküne en uygun şekilde uyarlamak suretiyle motor performansını artırırken, yakıt tüketimini ve karbon emisyonunu azaltıyor. 40 lt'lik yakıt deposuna sahip Yeni i10, 100 km'de ortalama olarak 4.7 lt yakıt tüketiyor. Bu motor aynı zamanda 108 g/km CO2 emisyon salımına sahip.
Style ve Elite olmak üzere iki donanım paketinin sunulduğu yeni i10'un baz versiyonunda ABS, ESP, yokuş kalkış desteği, lastik basınç göstergesi, sürücü ve yolcu havayastığı. USB girişli müzik sistemi, manuel klima, elektrikli camlar ve elektrikli yan aynalar standart olarak sunuluyor. Üst donanım paketi olan Elite'te ise kokpitte krom aksesuarlar, bagaj içi aydınlatma, 15 inçlik hafif alaşım jantlar, LED gündüz farları, viraj aydınlatması, sinyalli yan aynalar, arka park sensörü ve renkli camlar standart olarak sunuluyor. 1.0 lt'lik versiyonlar sadece Style donanımıyla tercih edilebilirken, sadece otomatik şanzımanla birlikte gelen 1.2 lt'lik motorda ise sadece Elite donanımı mevcut. Hyundai i10 için belirlenen başlangıç fiyatı 28.490 TL.



İç mekanda pratik tuşlara yer verilmişken, dış tasarıma uygun renkler de var.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.