otohaber_logo
Haberler
Son Nokta
Önce cılızlar, sonra büyükler. Yeni bir otomobil tanıtıldığında kural genelde böyledir. Mercedes-Benz S Serisi de AMG versiyonlarında önceliği 587 HP’lik “cılız” V8’li S 63’e vermişken şimdi sırayı V12 motorlu ağabey S 65 alıyor.
Son Nokta

Aslında bu çok da karşımıza çıkan bir durum değil. Bir performans otomobilinin yeni neslinde güç artışı yaşamamasından bahsediyoruz. Yeni Mercedes-Benz S 65 AMG, tıpkı selefinde olduğu gibi 630 HP maksimum güç ve 1000 Nm maksimum tork üreten 6.0 lt'lik çift turbo beslemeli V12 motora sahip.

0-100 km/s hızlanmasını 4.3 saniyede tamamlayıp elektronik olarak sınırlandırılmış 250 km/s maksimum hıza ulaşan V12 motorlu süper sedan selefinden farklı olarak artık dinozor olarak kabul edilebilecek 5 kademeli otomatik yerine 7 kademeli yeni nesil Speedshift Plus 7G-Tronic şanzımanla donatılmış.

Tokyo ve Los Angeles Otomobil Fuarları'nda eşzamanlı tanıtılacak olan yeni S 65 AMG'nin ortalama yakıt tüketimi bir önceki nesle göre 2.4 lt azalarak 11.9 lt/100 km'ye gerilemiş. Euro 6 emisyon normlarını karşılayan araçta AMG'nin sportif yürüyen aksamı standart olarak sunuluyor.

Konfor ve sportiflik arasında farklı ayarların yapılabildiği 630 HP'lik süper sedan V8 motorlu küçük kardeş S 63 AMG'den farklı olarak sadece arkadan itişli olarak tercih edilebiliyor ve uzun dingil mesafesinden başka bir karoser seçeneği de sunulmuyor. Lityum-iyon akü sayesinde geleneksel akülere oranla 20 kg ağırlık tasarrufu yapılırken, 20 inçlik alaşım jantlar da benzerlerinden daha hafif.




Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.