otohaber_logo
Haberler
Üçüncü AMG Yolda
Mercedes-Benz’in hatchback A ve sedan CLA Serileri’yle birlikte ilk kez sunduğu 4 silindirli AMG modelleri yakında aynı ailenin crossover üyesi GLA ile üçlenecek.
Üçüncü AMG Yolda

Dört tekerlekten çekiş, 4 silindirli turbo ve 2.0 lt'lik motor… Bu üçleme kısa bir süre öncesine kadar Mercedes-Benz'in performans departmanı AMG'nin imzasını taşıyan otomobiller için pek de akla yatan bir kombinasyon değildi. Ancak Stuttgart'ın güneybatısındaki Affalterbach merkezili AMG, bu yıl yollara çıkan A 45 ve CLA 45 AMG ile birlikte bu üçlemeyi gerçeğe dönüştürdü. Şimdiye kadar kompakt sınıftaki dört Mercedes-Benz modelinden ikisi AMG logosunu taşımayı hak ederken, bu sayı kısa bir süre sonra GLA 45 AMG ile üçe çıkacak.

Los Angeles Otomobil Fuarı'nda konsept takılı olarak tanıtılan GLA 45 AMG'de, A 45 ve CLA 45 AMG'den tanıdığımız 360 HP gücündeki 2.0 lt'lik 4 silindirli benzinli turbo görev yapıyor. 7 kademeli çift debriyajlı otomatik şanzıman, üretilen gücü 4 tekerleğe birden aktarırken, 0-100 km/s hızlanmasının 5 saniyenin altında olduğu iddia ediliyor. 21 inçlik özel tasarımlı alaşım jantlarıyla yola basan GLA 45 AMG Concept'in karoserindeki aerodinamik eklentiler dikkat çekerken, bu parçalar seri üretimle birlikte, tıpkı A 45 AMG'de olduğu gibi, satışa sunulacak olan Edition 1 isimli özel versiyonda da karşımıza çıkacaklar.

Yazı: Eray Özgür


Fuarda sergilenen konseptin karoserindeki 45 logosu ve ön camdaki AMG logosu seri üretimde kullanılmayacak.



Fuarda tanıtılan AMG Vision GT, Gran Turismo oyun serisinin altıncı halkası için tasarlanmış bir hayal ürünü ve SLS AMG'nin halefi için bir ön gösterim.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.