otohaber_logo
Haberler
İkinci el karnesi: Chevrolet Spark
Büyük hacimli, iri görüntülü modelleriyle tanıdığımız Chevrolet’nin herkesi şaşırtacak kadar küçük Spark modeli, ekonomik karakterli ikinci el bir otomobil almak isteyenlerin dikkatini çekiyor.
İkinci el karnesi: Chevrolet Spark


Bonsai-Chevi! 3.50 metre uzunluğundaki karoseri ve standart olan 5 kapısıyla 2005 yılına kadar Daewoo Matiz adıyla satılan Chevrolet Spark özellikle şehir içindeki yaşamı kolaylaştıran bir otomobil. Italdesign tarafından tasarlanan Spark'ın yollara ilk çıkışı Matiz adıyla 1998 yılına kadar uzanıyor. İkinci el pazarında artık var olmayan bir fi rma olan Daewoo'yu duyanlar araçtan uzak dursalar da, Chevrolet adındaki örnekler daha kolay alınıp-satılıyor. Dıştan ufak ama içeriden geniş sayılabilecek Spark'ın kokpiti de Matiz'den oldukça farklı. Merkezi gösterge tablosu alışkanlık gerektiren bir unsur iken, uyarı ışıkları hala direksiyonun ardında yer alıyor. İç mekandaki kalite çok iyi olmamakla beraber fi yatını hak ediyor. Baz versiyondaki donanım tatmin edici olmasa da hidrolik direksiyon, merkezi kilit, havayastığı ve ABS'li versiyonları tercih etmenizi öneririz. Motorda sızdırmazlık ve elektrik sorunları gibi problemlerin yanında, frenlerin aşınmasını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Vergi avantajının yanında,
şehir içinde düşük yakıt tüketimiyle yol almak isteyenler için ideal bir otomobil olan Spark'ın garantili LPG dönüşümlü versiyonları da bulunuyor. Yan rüzgarlardan kolaylıkla etkilenen Spark, özellikle de yüklü konumdayken yüksek hızlarda sürücüsüne güven vermekte zorlanıyor. Ancak dar park alanlarına girdiğinizde bu özelliği göz ardı edebilirsiniz. 2005 yılı öncesine ait modeller (Daewoo Matiz) daha fazla değer kaybına uğrarken, 2005'ten sonra Spark adındaki versiyonlar nispeten daha başarılılar.

Artılar


* Görüş açıları
* Hafif hidrolik direksiyon
* Küçük dönüş çapı
* Otomatik şanzıman opsiyonu
* Düşük bakım maliyetleri

Eksiler

* Dar iç mekan
* Küçük bagaj
* ABS standart değil
* Güçsüz 51 HP'lik baz motor
* Vasat teknoloji

TİPİK SORUNLAR

* Frenlerde sorun
* Vasat motor
* Elektrik arızası

TAVSİYE EDİLEN MOTOR SEÇENEKLERİ

0.8 lt, benzinli, 51 HP
Gürültülü ve çekiş gücü zayıf ancak tüketimi uygun sayılır. Ortalama yakıt tüketimi 6.0 lt/100 km.

1.0 lt, benzinli, 64 HP
4 silindirli motor daha fazla performansa ve güce sahip. Ortalama yakıt tüketimi 6.4 lt/100 km.


MODEL TARİHÇESİ


1998 0.8 lt'lik, 3 silindirli, 51 HP'lik motorla Daewoo Matiz adıyla satılmaya başlandı.

2002 Makyajlandı. Yeni 51 HP motor.

2003 1.0 lt'lik, hidrolik direksiyonlu, 64 HP gücündeki versiyon tanıtıldı.

2005 Chevrolet Matiz olarak isim değiştirdi (0.8 lt, 52 HP ve 1.0 lt, 64 HP).

2008 Arazi aracı görünümlü versiyonu satışa sunuldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.