otohaber_logo
Haberler
Peugeot'nun rönesansı
Kelime anlamıyla yeniden doğuş anlamına gelen rönesans, Peugeot’da marka için yeni tasarım felsefelerine açılan 5 konseptiyle vücut buluyor.
Peugeot'nun rönesansı


Bazı modeller vardır ki, ortaya çıktıkları andan itibaren markanın tüm çehresini değiştirip, adeta yeni bir kimlik oluştururlar. O modeller marka için mihenk taşı niteliğindedir; yeni anlayışlar, yeni fikirler, yeni teknolojiler ve yeni tasarımlar sonraki modellerde kendini göstermeye devem eder. Bunun en yakın örneğini Opel Insignia ile görmüştük ve sonrasında yeni Astra ile bu değişimin devam ettiğini şahit olduk. Ya da Ford Fiesta/Focus örneğini de verebiliriz. Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan olan '5 by Peugeot' adı verilen konseptin, Peugeot'nun çehresini, marka imajını bu şekilde değiştireceğini söylemek mümkün. Konseptin ismindeki '5' ibaresi Fransız üreticinin model gamında yıllardır başarıyla devam ettirdiği 400 serisinin sonu anlamına geldiğini düşünebiliriz. Zira otomobil seri üretime geçtiğinde adının 508 olması söz konusu. Peugeot'nun 'büyük lüks otomobil' olarak tanımladığı 5 konseptinin tasarımında, geçtiğimiz ay tanıştığımız SR1 roadster konseptinden izler görmek mümkünken, kaput üzerine taşınan Peugeot amblemi buna bir örnek oluşturuyor. 19 inçlik jantlarıyla etkileyici görünen 5, 4860 mm uzunluğunda ve boş ağırlığı 1420 kg. Konsepti harekete geçiren HYbrid4 teknolojisi; ön tarafta 2.0 lt'lik 163 HP gücündeki dizel motorla, arka tarafta konumlandırılan 37 HP gücündeki elektrik motorunun birlikte çalışması sonucunda toplamda 200 HP güç üretiyor.Her motor ürettiği gücü bulunduğu aksa iletirken, bu sayede sportif sedan 4 tekerlekten çekişli bir aktarma sistemine kavuşuyor. Dizel hibrid yapısıyla 3.8 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketimine ulaşmak mümkün. Otomobilin CO2 emisyon oranıysa 99 g/km olarak belirtilse de şehir içi gibi düşük hızlarda sadece elektrik motoruyla emisyon değeri 0 g/km'ye iniyor. PSA grubunun diğer araçlarında da görülmesi beklenen Hybrid4 teknolojisi ilk olarak 2011 yılında Peugeot 3008 modelinde seri üretimde kullanılacak. SR1 konsepti ile değişimin sinyallerini veren Peugeot, bu değişimi daha sıradan sedan gibi modellerde de düşündüğünü 5 ile bizlere iletiyor. Bize de uzun yıllardan sonra heyecanlanacağımız bir Peugeot modeli gördüğümüz için sabırsızlıkla bekleyip görmek kalıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.