otohaber_logo
Haberler
Kardeş Model Anlaşması
Dünyanın köklü ve büyük otomotiv gruplarından olan PSA yani Peugeot Citroen ile General Motors arasında yapılan ortaklık sonucu, yakın gelecekte üretilecek modellerde platform ortaklıkları sayısı artacak.
Kardeş Model Anlaşması
Otomotiv sektöründe üretim adetlerinin yükselişiyle birlikte maliyetlerin azaltılması ve bilgi paylaşımı için kullanılan ortak platform ve teknik altyapı ortaklıkları artmaya devam ediyor. Motor, şanzıman veya şasi alışverişi yayılırken lisanslı üretimlerin dışındaki işbirlikleri günümüzde artık platform ortaklığı olarak yansıyor. Bu tür ortaklıkların en güncel örneğini GM ile PSA gerçekleştirdi. Buna paralel olarak GM'in Başkan Yardımcısı ve Opel'in Denetleme Kurulu Başkanı olan Steve Girsky ile PSA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Philippe Varin, tarafından yapılan işbirliğinin ayrıntıları açıklandı. Bu işbirliğinde Opel'in (Vauxhall'ın) C segmenti (kompakt sınıf) için bir MPV, Peugeot'nun da yine C segmenti CUV'u (crossover) ile her iki grubun B segmenti (küçük sınıf) MPV'leri PSA Grubu platformlarında geliştirilecek. GM, her iki grup için B segmenti MPV'lerin geliştirilmesini yürütecek. Opel ve PSA Grubu araçlarının Avrupa ve dünyanın kalan kısımlarındaki yeni nesline yönelik düşük çevreci modelleri için B segmentinin modernleştirilmiş platformu, bu projede esas alınacak. Ortak platformlarda geliştirilip üretilecek olan modeller, eşit orantılı olarak markalar arasında dağıtılacak. Ayrıca bu anlaşmaya bağlı olarak şirketler tarafından ortak bir satın alma birimi kurulacak. Bu satın alma birimi GM tarafından oluşturulup iki gruptan temsilciler tarafından yönetilecek. Bu sayede GM ve PSA Grubu, ayrıca dünya genelinde yeni projeler geliştirmeyi hedeflerken özellikle her iki grup için Güney Amerika ve Rusya pazarı ilk sırada yer alıyor. Diğer yandan, PSA'nın küçük benzinli (EB Serisi) motorlarının geliştirilmesine ve kullanımına ağırlık verilecek. Bu sayede yeni ekonomik ve yüksek performanslı fakat küçük hacimli benzinli motorlar üretilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.