otohaber_logo
Haberler
Kompaktlara Karşı Ezildiler
Daha çok Asya merkezli otomobillerin ağırlıkta olduğu Küçük SUV ve Crossover sınıfında listenin başında da sonunda yine bu ülkelerin temsilcileri bulunuyor.
Kompaktlara Karşı Ezildiler
Bu sınıfın Türkiye'deki yegane temsilcisi Suzuki, Jimny'den 2011'de sadece 1 adet satabildi. O da stoklarda kalan tek örnekti. Doğuş Otomotiv'e satış sürecinin etkilediği bayi satışlarından Jimny de nasibini aldı. Aracın 2012'de formunu yakalaması bekleniyor. Diğer yandan kendini piyasadan iyice soyutlayan Lada da Niva ile ikinci sırada yer aldı. 10 adet satılan araç artık seri olarak ithal edilmiyor. Toyota'nın beklediğini veremeyen modeli Urban Cruiser, fiyatıyla diğer binek modellerin gölgesinde kalırken tüketiciler tarafından da varlığı pek fark edilmedi. Pazarın yeni oyuncularından Kia Soul ise artık makyajlı versiyonuyla bayilerde. Bu sınıfın en çok satanı olsa da pazarın küçüklüğünden dolayıhaberimize dahil olan Daihatsu Terios ise yakın zamanda tüm Avrupa'dançekilme kararının etkisiyle güven sorunu yaşıyor.

KÜÇÜK SUV ve CROSSOVER

Model Adet
Suzuki Jimny 1
Lada Niva 10
Toyota Urban Cruiser 58
Kia Soul 228
Daihatsu Terios 377

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.