otohaber_logo
Haberler
En Trend Pazarın Gölgedekileri
Son dönemde hem kompakt hem de orta sınıf sedan, station ve hatchback modellerin müşterilerini kapmaya başlayan kompakt SUV sınıfında her marka aynı başarıya ulaşamadı.
En Trend Pazarın Gölgedekileri

Artık Türkiye'de varolmayan bir marka olan Dodge'un "Kamyon Suratlı" aracı Nitro'dan sadece 1 adet satıldı. Zaten araç 1 yılı aşkın süredir ithal edilmiyordu. Lansman döneminde büyük sükse yapan aracın bayrağını artık Jeep modelleri taşıyacak. Infiniti'nin "küçük" SUV'u olan EX ise dizel motor eksikliği ve abisi FX'in gölgesinde kalarak 1 adetlik diğer bir kötü sonuca ulaştı. 2.2 lt'lik dizel motorunun kurbanı olan Peugeot 4007'yi ise genel olarak marka yöneticileri veya bayi otomobili olarak kaldı sadece 6 adett satıldı. Chrysler-Jeep markalarının Tofaş yönetimine geçme süreci Patriot'u da etkiledi ve araçtan sadece 9 adet satıldı. SsangYong ise radikal görünümlü Actyon ile sadece 38 adede imza attı.

KOMPAKT SUV ve CROSSOVER

Model Adet
Dodge Nitro 1
Infiniti EX 1
Peugeot 4007 6
Jeep Patriot 9
SsangYong Actyon 38

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.