otohaber_logo
Haberler
Lotus’un elektrikli süperspor sedanı Emeya
Lotus’un yüzde 100 elektrikli Emeya modeli 4 kapılı bir sedan karosere sahip ve bu araç performansıyla da dikkat çekiyor.
Lotus Emeya elektrikli ve 4 kapılı sedan

Tasarımıyla dikkat çeken Lotus Emeya aktif ön spoyleri, devasa difüzörü ve hava kanallarıyla iddialı bir görünüm sunuyor. Geely tarafından geliştirilen ve Lotus Eletre modelinde de görev yapan SEA platformuna sahip Lotus Emeya'da 905 HP güç ile 985 Nm tork üreten elektrikli motor bulunuyor. 4 tekerlekten çekişli bu aracın hızı 255 km/s. 0-100 km/s hızlanmasını 2,78 saniye.


Emeya'nın batarya kapasitesinin 102 kWh, menzilinin ise 600 km olduğu belirtiliyor. Bu aracın bataryaları hızlı şarj ile 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj oluyor. Ayrıca 5 dakika şarj edildiğinde ise 150 km menzil sunuyor.

4 kişilik olan bu sıra dışı sedanda devasa multimedya ekranı ile KEF marka ses sistemi yer alıyor. Lotus tam olarak açıklamasa da multimedya ekranın 15,1 inç olduğu tahmin ediliyor. Alcantara ve Nappa deri döşemelere sahip olan iç mekanda karbon fiber kaplamaların olduğu belirtiliyor. Elektronik kontrollü havalı süspansiyon sistemi de bu araçta görev yapıyor. Lotus Emeya’nın detayları 2023 yılının son çeyreğinde açıklanacak.

1 / 8

Lotus Emeya

Lotus Emeya

2 / 8

Lotus Emeya

Lotus Emeya

3 / 8

Lotus Emeya

Lotus Emeya

4 / 8

Lotus Emeya

Lotus Emeya

5 / 8

Lotus Emeya

Lotus Emeya

6 / 8

Lotus Emeya

Lotus Emeya

7 / 8

Lotus Emeya

Lotus Emeya

8 / 8

Lotus Emeya

Lotus Emeya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.