otohaber_logo
Haberler
Mercedes-Benz hafif ticari araç ailesi daha lüks ve konforlu oldu
Mercedes-Benz’in orta sınıf hafif ticari araç ailesine uygulanan makyajla birlikte bu modellerin hem standartları arttı, hem de görünümleri yenilendi.
Orta sınıf ticari Mercedesler makyajlandı

Mercedes-Benz’in EQV, V Serisi, Vito, eVito’dan oluşan orta sınıf hafif ticari araç ve MPV model ailesi güncellendi. Makyajla birlikte Vito ve eVito, yeni tasarımlı ızgara ve büyük hava girişlerine sahip ön tamponuyla dikkat çekiyor. Büyük krom ızgaraya sahip olan EQV’de yeni tasarımlı 17, 18 ve 19 inçlik jant seçenekleri sunuyor.


Mercedes-Benz’in EQV, V Serisi, Vito, eVito’dan oluşan orta sınıf hafif ticari araç ve MPV model ailesi güncellendi. Makyajla birlikte Vito ve eVito, yeni tasarımlı ızgara ve büyük hava girişlerine sahip ön tamponuyla dikkat çekiyor. Büyük krom ızgarası olan EQV’de yeni tasarımlı 17, 18 ve 19 inçlik jant seçenekleri sunuyor. Ayrıca Multibeam LED far alternatifi de bulunuyor.

 

Daha lüks bir iç mekan

Yenilen iç mekanda havalandırma ızgaraları değişti ve ellerin boşta olduğunu algılama özelliğine sahip yeni nesil kapasitif direksiyon simidi eklendi. EQV ve V-Serisi, ilk kez iki adet 12,3 inçlik multimedya ekranına sahip oldu. Vito ve eVito’da güncellenen MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) bilgi-eğlence sistemi standart oldu. Bu araçlara, sezgisel olarak çalıştırılan 10,25 inç multimedya ekranı ve 5,5 inç renkli ekranlı yeni gösterge paneli eklendi. Yenilenen orta konsolda isteğe bağlı olarak kablosuz şarj özelliği sunuluyor. Ayrıca anahtarsız çalıştırma, ısıtmalı direksiyon simidi gibi seçeneklerde de bu modellerin yeniliklerinden bazıları. Ayrıca V-Serisi ve EQV’de sol sürgülü kapı da standart oldu. Elektrikli bagaj kapağı, Vito Mixto, Vito Tourer ve eVito Tourer’da yer alıyor.

Güvenlik sistemleri

Vito ve eVito’da dikkat dağılımı kontrolü, yağmur sensörü içeren far yardımcısı, hız sabitleyici, çapraz trafik fonksiyonlu aktif fren asistanı, kör nokta asistanı, aktif şerit takip asistanı, akıllı hız yardımcısı ve geri vites kamerası yer alıyor. V-Serisi ve EQV’de ise dikkat dağılımı kontrolü, yağmur sensörü içeren far asistanı, aktif mesafe yardımcısı DISTRONIC, çapraz trafik fonksiyonlu aktif fren asistanı, kör nokta asistanı, aktif şerit takip asistanı, akıllı hız asistanı ve park paketi görev yapıyor.

Motor seçenekleri

204 HP gücünde elektrikli motora sahip olan EQV, 418 km'ye varan menzil sunuyor. EQV 250’de 60 kWh ve EQV 300’de ise 90 kWh kapasiteli iki batarya seçeneği var. V Serisi ile Vito’da 1,7 litre ile 2,0 litre ve 2,2 litrelik dizel motor seçenekleri sunulmaya devam ediyor.

Donanım seçenekleri

EQV ile V-Serisi'nde Style ve Avantgarde ile Exclusive, AMG Line paketi seçenekleri olacak. Ayrıca V-Serisi’nde Night paketi yer alacak. Vito’da ve eVito’da Tourer, Panelvan ve Mixto seçenekleri var. Vito modellerinde Base, Pro ve Select donanım alternatifleri sunuluyor. 

 

Yeni araç platformu

Alman üreticinin 2026 yılında tanıtmayı planladığı VAN.EA platformu gelecekte üretilecek olan orta sınıf ve büyük hafif ticari araçlar için temel oluşturacak. Ayrıca bu platform, Alman üreticinin 2039'dan itibaren karbon nötr yeni bir araç filosuna yapılan yatırımların önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.

1 / 10

Mercedes-Benz orta sınıf hafif ticari araç ailesi

Mercedes-Benz orta sınıf hafif ticari araç ailesi

2 / 10

Mercedes-Benz V Serisi

Mercedes-Benz V Serisi

3 / 10

Mercedes-Benz V Serisi

Mercedes-Benz V Serisi

4 / 10

Mercedes-Benz V Serisi

Mercedes-Benz V Serisi

5 / 10

Mercedes-Benz V Serisi

Mercedes-Benz V Serisi

6 / 10

Mercedes-Benz V Serisi

Mercedes-Benz V Serisi

7 / 10

Mercedes-Benz V Serisi

Mercedes-Benz V Serisi

8 / 10

Mercedes-Benz V Serisi

Mercedes-Benz V Serisi

9 / 10

Mercedes-Benz Vito

Mercedes-Benz Vito

10 / 10

Mercedes-Benz eVito

Mercedes-Benz eVito

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.