otohaber_logo
Sektörel
Mercedes-Benz Türk’ten yeni proje
Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi, Setra Multiclass 500 Low Entry model projesiyle birlikte üretilecek araçların 2024 yılında Avrupa pazarında yollara çıkması planlanıyor.
Mercedes-Benz Türk’ten yeni proje

Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibi, Setra Multiclass 500 Low Entry modeli projesini hayata geçiriyor. Tasarlanmasında ve geliştirilmesinde Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekibinin öncü rol oynadığı, Daimler Buses ağının mühendisleri ile birlikte küresel çapta hayata geçirilen Setra Multiclass 500 Low Entry modeli projesi kapsamında, Avrupa pazarının beklentileriyle uyumlu hem şehir içi hem de şehir dışı kullanıma uygun araçlar tasarlanıyor. Yeni modeller Citaro ile Setra Low Entry müşterilerinin isteklerini karşılayacak. Üç yıla yakın süredir çalışmaları süren ve seri üretime geçmesiyle beraber tüm dünyaya ihraç edilecek olan araçların tüm planlama, satın alma, lojistik süreçleri Mercedes-Benz Türk tarafından yürütülüyor.  Yeni araç nasıl bir donanıma sahip olacak?  Setra Multiclass 500 Low Entry modelinde farklı versiyonlar olacak. Örneğin 12 metrelik araçta 3 değişik şanzıman, 2 farklı klima sistemi, 3 kokpit seçeneği yer alacak. Ayrıca müşteri talebine göre koltuk düzeni ve karoser özellikleri de sunuluyor. Ayrıca engelli bireyler için sunulan ek donanımlar da bu araçlarda öne çıkıyor. Otomatik frenleme, kör nokta uyarısı gibi güvenlik sistemleri de bu modelde görev yapıyor. 

1 / 2

Setra Multiclass 500 Low Entry

Setra Multiclass 500 Low Entry

2 / 2

Setra Multiclass 500 Low Entry

Setra Multiclass 500 Low Entry

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.